Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Mindenhol kidíszítik már...

Mindenhol kidíszítik már november végén, dec. Elején a házakat, kívül- belül? Nem túl korai ez?

Figyelt kérdés

Oké,hogy szép,meg minden, és mindenki maga dönti el.

Nyilván más szokás volt régebben,még az "átkosnak" nevezett időszakban,és más manapság.

Mikor én gyerek voltam,még gyertya és csillagszóró volt...volt fényfüzér is, de kintre senki nem tett.Bent a lakást se díszítettük.Csak a karácsonyfát,azt is 24.én.

Mikor az én gyerekeim voltak kicsik, tettem fel az ablakra üvegmatricát,és bent egy pár db.boát..mécsestartót.De mivel nem vagyunk vallásosak, adventi koszorút nem...

Mostanság már ősztől megy a karácsonyi hangulat erőltetése,az áruházakban is.Mindenki vallásos,mert gyújtják az adventi gyertyákat, stb...

Elfogadom, hogy most már mindenki a külsőségekre hajt, és más a divat.

De ti meg az én véleményemet fogadjátok el,és nem kérek beszólogatást.

Annyira még nem vagyok vén, csak 50..:)

2018. dec. 10. 08:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

De ti meg az én véleményemet fogadjátok el,és nem kérek beszólogatást.

Most kérdezni akarsz valamit vagy jöttél lebszni az embert így hétfő reggel?

2018. dec. 10. 08:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Kinek a pap, kinek a papné.

Elfogadjuk a te véleményedet, de akkor te is fogadd el hogy mások ilyenek.

Én is már advent előtti héten diszítettem fel kívül-belül a lakást mert imádom és leszrom ki mit gondol :D Ahogy azt is hogy sokan a falra másznak ha pl októberben karácsonyi zene szól. És akkor mi van? Vannak ennél nagyobb problémák is az életben mint ilyeneken "bosszankodni" :D

2018. dec. 10. 08:43
 3/12 A kérdező kommentje:

Látod ,kedves első, pont a magadfajták miatt írtam amit írtam.

De úgy látszik hiába.

2018. dec. 10. 08:52
 4/12 A kérdező kommentje:

Amúgy meg volt kérdés, ha nem tudod értelmezni ,nem az én hibám...

A kérdésre válaszod nincs, és még neked áll feljebb...

Úgy látszik,kulturált véleménycserére itt ne számítsak a gy.k. n...

2018. dec. 10. 08:54
 5/12 anonim ***** válasza:

Igen, a dolgok változnak. Tavaly karácsony előtt tettem fel füzéreket közvetlen és volt időm díszíteni a lakást, a karácsonnyal meg azonnal el is múlt..és őszintén szólva, nem volt jó érzés, hogy ilyen hamar vége annak az időszaknak amikor minden díszes, fényfüzéres... mert imádom a hangulatát...

Így idén én is november végén kiraktam már 1-2 fényfüzért... elnézést kérek, hogy jó hangulatban szeretném itthon eltölteni az időmet, és ez másokat bosszant.. ilyen alapon engem is bosszantson hogy ő meg nem gyújt mécseseket, és egy lámpát éget a szobában aminek semmi hangulata (nekem ez a halálom :D)...

50 éves tetszik lenni, de arra nem jött rá, hogy sokfélék vagyunk, az élet változik, és hogy egyértelműen a kapitalista mámor korát éljük, aminek járulékos öröme és bánata a sok cucc? Nem kell mindent megvenni. De szerintem ezek elég válaszok kellenének, hogy legyenek...

2018. dec. 10. 09:10
 6/12 A kérdező kommentje:

De igen rájöttem....nem kell cinikusnak lenni.

Tőlem aztán nyáron is kitehtik az égősort..:)

Ha neked "halálod" ,hogy máshol meg nincs kint semmi...hát..tudod,lehet hogy annak éppen karácsonykor halt meg valakije,és nem kíván ünnepelni.Van aki nem teheti meg, vagy egyszerűen nem szereti.Ilyen is van.Van olyan ismerősöm,ne is egy, aki egymaga él, mondta, hogy nemhogy nem dekorál, de magának fát se állít..

Én az arany középút híve vagyok.

2018. dec. 10. 09:53
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, elég is volt valóban a válaszokból.

Úgy vettem észre, itt van egyfajta "trend" a kérdéseknél, és a válaszoknál.Csak egyfajta véleményt lehet írni,több kategóriában láttam már...valószínű, a gy. k. közönségének összetétele miatt is...sokan meg nem mernek őszintén válaszolni,a lepontozások miatt.

Nem, valóban nem nagy probléma,és nem is bosszankodom.Csak feltettem egy kérdést.

Úgy gondolom, ettől sokkal nagyobb hülyeségekről, problémákról is írtak már ki kérdést.

Köszönöm a válaszokat.

2018. dec. 10. 09:57
 8/12 anonim ***** válasza:

A 6-os üzenetet VISSZAUTASÍTOM! Mert ezt direkt félremagyarázás... főleg hogy nem is sejti esetleg kiket gyászolok... !!!!

A "halálom" alatt egy erőteljes jelzést értettem, csak hogy megértse az ellenpéldát...természetesen nem izgat más mit aggat vagy nem aggat fel...

Értse már úgy az írásom, ahogy értettem is. ;)

2018. dec. 10. 10:21
 9/12 anonim ***** válasza:
Továbbá maga nem értette azt aki ki tesz díszt, de azt máris értse meg más, aki nem tesz ki... nem túl egyoldalú megértése ez az életnek? A cinizmust pedig mindig és mindenkor az értetlenkedés és a nem megértés eredményezi. Nincs bennem rosszindulat, de ha valaki csak saját "fajtáját" érti meg, az ne csodálkozzon ha kap a másik oldalról egy kis dorongálást... ;) Természetesen béke és szeretet. Nincs semmi gond. De a megértést én is megköszönném...aki szereti a díszítést (ha már én is megértő vagyok)
2018. dec. 10. 10:25
 10/12 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
November végén, december elején nem korai díszíteni, mert az már az advent időszaka.
2018. dec. 10. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!