Nemsokára itt a halloween. Ti miféle programokat terveztek?
Halloweennel semmit, felesleges hülyeségnek tartjuk, egyáltalán nem foglalkozunk vele. Mindenszentekkor misére megyek, majd szülőkkel a temetőbe, a nagyszülőkhöz (nemcsak ekkor, hanem évente többször). Letakarítjuk a sírokat, virágot és koszorút viszünk, mécsest gyújtunk. Utóbbit otthon is megtesszük; szülők a saját lakásukban, mi itthon a férjemmel.
Én katolikus vagyok, de a reformátusok (apám is az), evangélikusok ugyanúgy látogatják a temetőket. Talán gyertyát nem gyújtanak a sírnál, de virágot visznek.
Szabó Gizike asszonynak:
Nagyon megható amit Írtál, hogy a középkorban felgyújtottak ártatlanokat, de hála Istennek azóta már modern kor van: nem gyújtogatunk már fel embereket. Amúgy Te ott voltál amikor történt ez a "katasztrófa"? Ez csak egy legenda/monda amit magyaráztál, tehát kitalált történetre alapul... Mondani én is tudok ilyesmit, sokkal megrázóbbat, mint például a busójárás. És az internet is kidob sok marhaságot, mint például a Te történeted.
A helloween egy ünnep Amerikában, ahol megünneplik ezt a napot, és ez csak egy hagyomány, hahó!?
Ilyenkor beöltöznek jelmezbe, tököt faragnak, rémtörténeteket olvasnak, mondanak fel, szórakozik az ember. Szerinted inkább gyászoljunk, mint hogy hagyomány szerinti programokat csináljunk?
A busójárás Mohácson is hagyomány, pedig annak idején is több 100 magyar ember halt meg ez miatt a török űzéskor. Igaz, ez is ugyanúgy legenda, de még sem sírunk miattuk.
21. század van most jelenleg, ha nem zavar...
Keresztény ember vagyok, de nincs semmi bajom a Halloweennel. Tököt faragok, legalább nem unatkozok, és a sütőtök íze is finom.
Remekül el tudom választani ezt a 2 ünnepet, másoknak ez miért nem megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!