Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Hogy készülsz halloween-re?...

Hogy készülsz halloween-re? (ha tartod)

Figyelt kérdés

Most valahogy rajtam van a halloweeni láz. :DD

Annyira imádom az őszt, mikor be van borulva, sötét van, minden tele van barna vagy színes levelekkel és hűvös, szinte hideg az idő.

Erre egy lapáttal rá tesz a hallowen is.

Sötétben a lámpások és a hangulat(már ahol van)....awww xD

Szóval kérdés.

Ti mit csináltok ilyenkor?

Feldíszítek a házat?

Hogy, mivel?

Buliba mentek?

Köszi a válaszokat! :)

2017. szept. 9. 16:45
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
UTOLSO XDDD
2017. szept. 12. 17:35
 12/13 anonim ***** válasza:
37%

Van bárki aki Magyarországon beöltözik "köcsög szellemnek" és házról házra jár?

Szerintem nem tolerálnák errefelé az ilyet, max elzavarnának.

Azért a töklámpás itt-ott megfigyelhető, de ezen kívül szerintem semmi. Talán vannak bulik ahova, ha beöltözve mész azon az estén, akkor féláron juthatsz be vagy ilyesmi, de ilyenkor is Törppapának meg Batmannek öltöznek be.

2017. szept. 13. 10:25
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Le fognak pontozni, mert tartom, szóval előre tisztázom. Szerintem fontos, hogy megőrizzük a hagyományainkat, a Halottak napját, a Mindenszenteket. Ilyenkor a családommal kimegyünk a temtetőbe, megemlékezünk elhunyt hozzátartozóinkról, szeretteinkről. Gyászos, de a maga módján szép ünnep. Nem tartom helyesnek ha valaki csak ilyenkor megy ki a temetőbe, de az ő dolga. Mi az évben még járunk párszor, de ilyenkor mindig kimegyünk.

Szóval fontos megtartani a hagyományokat, de őszintén miért baj ha valaki nem csak a magyar ünnepeket ünnepli? Egy kultúra lehet sokszinű, más kultúrák ünnepeit megtartani szerintem nem bűn.

Szóval én tartom, bulim is lesz. Igazi hangulatos, tökfaragós, almahalászós, jelmezes, cukorgyüjtős. :) Utóbbi persze csak akkor ha a szomszédainkal sikerül ezt egyeztetni.

Nagyon szeretem ezt az ünnepet. A Halottak napjával és Mindenszentekkel ellentétben valamilyen szinten vidám. Míg az egyik az érzelmekről, gyászról szól utóbbi inkább a rettegésről, de ugyanakkor a nevetésről, az alkalmakkor amikor a faluban este röhögve ijesztgetjük egymást háztól házig járva. Tavaly is nagyon jó volt ez az ünnep, akkor az egyik barátom tartotta, idén mindenképpen én akarom. :)

Egy szó mint száz: a hagyományokat őrizzük, de nem bűn egy kis változatosság.

12/L

2017. szept. 18. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!