Mi a véleményetek a Halloween-ról? Szeretnétek, hogy elterjettebb legyen Mo. -n is?
Sokan valódi hagyományok és előzmények nélküli divatnak, a magyar kultúrközegben idegennek és néhány horrorisztikus kellékét visszataszítónak tartják. #wikipedia
már csak azért is, mert ez egy bulizós ünnep ami minden korosztálynak való - tehát egy újabb nap, amikor bulizni lehet. nahát
Kérdésem: van fogalmad a Halloween-ról?
Ajánlott irodalom: [link]
hogy ne csak bulizz
Szerintem is😁
De a legtöbb iskolában/gimiben már megtartják😋
Szeretem a Halloweent s ahogy elnézem, határozottan elterjedt hazánkban.
Persze lehetne fokozni, ahogy Mexikóban van, az nagyon bejön (már amennyit tudok róla, ami nem sok, csak egypár kép).
Szerintem sem kifejezetten a bulizásról szól, de hangulatos. Még a gyerekes cukorkás-bulis része is, de a komolyabb is, a halállal s halott szeretteinkkel... A koponyák pedig csodálatosak (nagy koponya- és múmiarajongó vagyok, elbűvölnek az év minden napján).
Nincs vele bajom, de nem tartozik Magyarország hagyományai közé. Ez egy amerikai hagyomány,idehaza semmiféle kötődése nincs. Nálunk Halottak napja van Halloween helyett.
Amúgyse igazán értem a jelentését ennek a népszokásnak, hogy rémségeknek beöltözve édességet vadásznak. Miért kéne egy vempájörnek, zombinak, kísértetnek cukorka? :DDD
Mivel alapvetően kelta eredete van, így nem érzem, hogy bármi közöm lenne hozzá, erőltetett Amerika-majmolás az egész. Itthon annyi jön át belőle, hogy beöltöznek az emberek és buliznak. Farsang 2.0
Fölösleges.
Én nem szeretném. Magyarországon más hagyományok vannak, amit büszkén viselhetünk.
Ez az ünnep a nyugati kultúra része s Amerika majmolásnak tűnik, amikor behozzák ebbe a közegbe is. Kultúridegen, elnyomja a magyar ünnepet is, szóval nem szeretném ezt ide.
Bulizni lehet más indokkal is, ha egyáltalán kell hozzá indok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!