Hogy készülsz halloween-re? (ha tartod)
Most valahogy rajtam van a halloweeni láz. :DD
Annyira imádom az őszt, mikor be van borulva, sötét van, minden tele van barna vagy színes levelekkel és hűvös, szinte hideg az idő.
Erre egy lapáttal rá tesz a hallowen is.
Sötétben a lámpások és a hangulat(már ahol van)....awww xD
Szóval kérdés.
Ti mit csináltok ilyenkor?
Feldíszítek a házat?
Hogy, mivel?
Buliba mentek?
Köszi a válaszokat! :)
Érdekelt amúgy.
Melyikbe mész? :)
Nem tartjuk :)
De sütőtökös sütit mindig csinálok.
Köszönöm az intelligens válaszod, te földhözragadt gyökér! :D
Annyira szeretem az ilyen embereket. Ha nem szeretnek valamit, egyből divatb*zi mindenki.
Gondolom a valentin napot azért tartod...
Ugyanúgy tartom a halottak napját is. Az egy szomorú esemény, vagy te kimész a temetőbe megboldogult öreganyádhoz, hogy jól érezd magad?
Beteg ember lehetsz...
Utolsónak köszönöm a válaszát! :)
Hol van az még... Majd előtte 2 nappal nézek ételeket meg veszünk tököt, amit vagy merek faragni, vagy nem. Bár múltkor fúróval csináltam, arra még én is képes vagyok, helyes lett. Bár a tök kevésbé vonz, mint a halálhoz jobban kapcsolódó jelképek.
Nagyon szeretem más népek kultúráját, engem pont nem érdekel, hogy nem magyar ünnep. A Valentin-napot utálom, azt persze nem tartom, a mikulást sem, bár kapok csokit, amit a párom megeszik, egy nap alatt több cukrot magához véve, mint egész évben... Azért a jobbjait én is megkóstolom. A karácsony is elég korlátozottan érdekel, amúgy az sem echte magyar ünnep.
A régi magyar vallás érdekelne, de nagyon nincs a köztudatban meg szinte sehol :( Pár regényben szerepeltek az ottani dolgok...
Sok dolgot nem csinálok. Múltkor vettem fluoreszkáló (nem szó szerint értem, lövésem sincs, konkrétan milyen anyaggal készült) halloween matricákat, most is a házon vannak és még mindig tetszenek :D
Pókok és koponyák Halloweentől függetlenül vannak a házban, mert szeretem őket, ugyanez vonatkozik a boszorkénykalapra és a csengettyűs cicafülre, ezeket együtt szeretjük alkalmazni, úgy értem, egyikünkön az egyik van, másikunkon a másik, ketten vagyunk a párommal.
Halloween stílusú kis ételeket gyártok, ha találok valami jót. De nagy díszítést nem rendezek soha, az év egyik ünnepén sem.
Természetesen a Halottak Napját is tartom, a kettő nem zárja ki egymást. Ahol régi ünnep a Halloween, ott az legalább részben a halottakról szól, amennyire tudom, errefelé valahogy elválik a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!