Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Hogy készülsz halloween-re?...

Hogy készülsz halloween-re? (ha tartod)

Figyelt kérdés

Most valahogy rajtam van a halloweeni láz. :DD

Annyira imádom az őszt, mikor be van borulva, sötét van, minden tele van barna vagy színes levelekkel és hűvös, szinte hideg az idő.

Erre egy lapáttal rá tesz a hallowen is.

Sötétben a lámpások és a hangulat(már ahol van)....awww xD

Szóval kérdés.

Ti mit csináltok ilyenkor?

Feldíszítek a házat?

Hogy, mivel?

Buliba mentek?

Köszi a válaszokat! :)

2017. szept. 9. 16:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
39%
Most adtm be felvételi kérvényt az ideg gyógyintézetbe.
2017. szept. 9. 16:53
 2/13 A kérdező kommentje:

Érdekelt amúgy.

Melyikbe mész? :)

2017. szept. 9. 17:14
 3/13 anonim ***** válasza:
9%
Haloween? Halottak napja te kis divat b*zi!
2017. szept. 9. 19:31
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartjuk :)

De sütőtökös sütit mindig csinálok.

2017. szept. 9. 19:36
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az intelligens válaszod, te földhözragadt gyökér! :D

Annyira szeretem az ilyen embereket. Ha nem szeretnek valamit, egyből divatb*zi mindenki.

Gondolom a valentin napot azért tartod...

Ugyanúgy tartom a halottak napját is. Az egy szomorú esemény, vagy te kimész a temetőbe megboldogult öreganyádhoz, hogy jól érezd magad?

Beteg ember lehetsz...

Utolsónak köszönöm a válaszát! :)

2017. szept. 9. 20:35
 6/13 anonim válasza:
SuliBul, töklámpás
2017. szept. 9. 22:13
 7/13 anonim ***** válasza:
37%
3-as azt akarta szerintem közölni hogy a Halloween ősi kelta(és amerikai) ünnep, amihez nekünk magyaroknak semmi közünk.Egyetértek. Attól még lehet a házat szép őszi díszekbe öltöztetni és jól érezni magunkat.:)
2017. szept. 9. 22:42
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Hol van az még... Majd előtte 2 nappal nézek ételeket meg veszünk tököt, amit vagy merek faragni, vagy nem. Bár múltkor fúróval csináltam, arra még én is képes vagyok, helyes lett. Bár a tök kevésbé vonz, mint a halálhoz jobban kapcsolódó jelképek.

Nagyon szeretem más népek kultúráját, engem pont nem érdekel, hogy nem magyar ünnep. A Valentin-napot utálom, azt persze nem tartom, a mikulást sem, bár kapok csokit, amit a párom megeszik, egy nap alatt több cukrot magához véve, mint egész évben... Azért a jobbjait én is megkóstolom. A karácsony is elég korlátozottan érdekel, amúgy az sem echte magyar ünnep.

A régi magyar vallás érdekelne, de nagyon nincs a köztudatban meg szinte sehol :( Pár regényben szerepeltek az ottani dolgok...

Sok dolgot nem csinálok. Múltkor vettem fluoreszkáló (nem szó szerint értem, lövésem sincs, konkrétan milyen anyaggal készült) halloween matricákat, most is a házon vannak és még mindig tetszenek :D

Pókok és koponyák Halloweentől függetlenül vannak a házban, mert szeretem őket, ugyanez vonatkozik a boszorkénykalapra és a csengettyűs cicafülre, ezeket együtt szeretjük alkalmazni, úgy értem, egyikünkön az egyik van, másikunkon a másik, ketten vagyunk a párommal.

Halloween stílusú kis ételeket gyártok, ha találok valami jót. De nagy díszítést nem rendezek soha, az év egyik ünnepén sem.

Természetesen a Halottak Napját is tartom, a kettő nem zárja ki egymást. Ahol régi ünnep a Halloween, ott az legalább részben a halottakról szól, amennyire tudom, errefelé valahogy elválik a kettő.

2017. szept. 9. 23:11
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Faragok tököt szerintem, és meggyújtok benne egy gyertyát. Különösebb programot nem tervezek, de ki tudja. Minden "fújjfujjamcsiszokásitthalottanapjavan" típusú emberkének üzenem, hogy halloween október 31.-én van, halottak napja meg november 2.-án.😉
2017. szept. 11. 19:35
 10/13 anonim ***** válasza:
84%
Különben nem amcsi szokás hamem magyar eredetű a haloween kifejezés. Mátyás serege október 31.-én vonult be bécsbe. Ekkor azt mondta Mátyás "hello wien" na innen származik a haloween kifejezés.
2017. szept. 11. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!