Esküvőre szabad meg nem hívott partnert vinni?
Kérdezz rá a párnál szerintem, az a biztos. Mert ha elviszed ők meg nem számoltak vele, akkor lehet szék sem jut neki...
Egyébként a fotósnak is szoktak ugyanúgy terítéket számolni.
nem teljesen értem a dolgot... kaptál meghívót is, de ültetőkártya nem jutott?
egyébként az a teljesen tiszta, ha megkérdezed őket, hogy most téged csak dolgozni hívtak, vagy amúgy is hivatalos vagy a pároddal együtt?
A videozaser fizetnek? Mert ha nem, akkor te nem szolgaltato vagy hanem vendeg, szoval illik megetetni.
Viszont ha vinni akarsz meg valakit, akkor szolj, egy eskuvonel azert altalaban ki van szamolva minden.
Vendégként is meghívtak, vagy csak felkértek videózni? Tehát ünnepelni is mész, vagy csak dolgozni?
Érdekes, hogy meghívtak, de nem kapsz ültetőkártyát. Semeddig nem tart kinyomtatni egy papírt, ha amúgy van helyed.
Ha csak ismerős, akkor lehet, hogy csak videósnak hívtak, és külön asztalhoz ülsz majd a fotóssal meg egyebekkel, ahol nem lesznek kártyák...
Mindenesetre nekem eddig MINDIG mondták, hogy a párommal együtt, illetve fordítva is, ha őt hívták meg, akkor neki is mondták, hogy természetesen velem együtt. Ezt mindig mondani kell és szokták is, hogy ne legyen kavarodás.
Mindenképpen kérdezd meg őket, hogy elviheted e a menyasszonyodat is, mert lehet, hogy csak veled számoltak. Kérdés nélkül semmiképp ne vidd el, abból nagyon ciki helyzet lehet.
Alapvetően egyébként nem, ha egy esküvőre csak téged hívnak meg, akkor nem illik magaddal vinni csak úgy senkit, akárkiről is van szó.
Hivatlan vendégnek és fogadatlan prókátornak ajtón kívül a helye! - tartja a magyar mondás.
Nem kaptál ültetőkártyát, tehát nem vendég vagy, hanem dolgozó, nem ünnepelni mész, hanem videózni.
Ha tudják, hogy ehhez kell segítség, mert kétemberes meló, akkor viheted nyugodtan. Ha úgy gondolod, hogy ezt ők nem/nem így tudják, kérdezzed meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!