A magyarok egy része miért utálja a halloween-t?
Illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy foggal körömmel ellenzi, hogy a magyarok ezt ünnepeljék. Én azt gondolom, hogy ez egy jó mókának tűnik, nem értem, miért nem akarják, hogy ezt a kis örömöt megéljék a fiatalok, ha már általánosságban elmondható, hogy bizony sajnos szomorú ország vagyunk. Szerintem Magyarország eltudna viselni egy szórakoztató, vidám ünnepet, mindenesetre az biztos, hogy ráférne.
Azt még szeretném hozzá tenni, hogy általában a busójárással jönnek, de azt nem tudom elképzelni egy nagyobb városban.
Látom, csak arról van szó, hogy a múltban kialakult szokást nem csak hogy felrúgjuk, hanem még zavarjuk is a hagyományok szerint megemlékezni akarókat.
A lényeg a be nem illeszkedés, az én akkor is azt csinálok, amit akarok mutatása. A rendetlenség.
Sípolás a nemzeti ünnepen. Gondolom, ugyanazok szorgalmazzák, díjazzák, reklámozzák.
Az idén már a temető mellett lesz a parti is? Persze csak a keresztény temetők mellett, ugye?
18.33.
A hozzászólások száma minden egyes hozzászólással változik.
Úgy néz ki, beletaláltam, ha jönnek a sértegetések, igaz?
Minden ami vidám, életszerű, kontinentális hagyomány és kultúra, inkább ez terjegyjen, mint a konfliktus.
Ettől mindenki megőrizheti a féltett identitását.
Ami egyfajta (sajnálatos érdek-ego).
Lábjegyzet:
Ki tesz tönkre kit, és milyen módszerrel?
Nagy mértékben. Minden állam felelős azért, amiért a Föld lakóssága itt tart ahol tart.
Illene észbekapni.
A "nagyhatalmaknak".
Mert a kishatalmak sem kisebbek náluk.
Ezt másképp fogalmazva szimbiózis néven ismert fogalom.
Semmi kedvem nincs nemzetközi okostojásnak feltűnni.
Sajnos itt van az ábra.
A tükör nem csal, csak ellentétes szemszögből nézve.
Nincs sok időm.
Kár, hogy nem fogom látni, ahogy talán észbe kap akiknek kellene.
A cukorosztogatással nem a csóróság a baj. Hanem az, hogy a gyereket meg kell tanítani arra, hogy idegentől soha semmit nem fogadunk el.
Volt is probléma már Amerikában belőle, csak ugye, ott minden szép és, arról nem beszélünk.
a kérdező írja #39-ben:
"Undorító nép ez a magyar. Én csak érdeklődtem, és érveltem , ami semmiképpen sem nevezhető támadásnak. Ezt azzal az állítással támasztom alá, hogy pár év múlva elhagyom ezt a mocskos fertőt, és külföldre megyek. A testvérem évek óta ott él jó létben, nem lesz nehéz dolgom csatlakozni. Szégyellem hogy magyar vagyok, gusztustalanok a magyarok, és ezt nem csak emiatt mondom természetesen. Sokkal komolyabb kérdések alatt is megtapasztaltam ezt, csak gondolom megjegyzem, hogy nem azért érdeklődöm, mert ide haza annyira halloween-eznék."
------------
Tehát #39-ben a kérdező végre leírta, mi is a baja. Bajának szinte semmi köze a Halloweenhez, úgyhogy azt a vitát le is lehetne zárni, és áttérni a "sokkal komolyabb kérdésekre".
Valójában az a baja, hogy gusztustalanul undorító, mocskos tudatával még nem tud a "jó létbe" elmenni a testvéréhez, és ezt szégyelli.
Sok itt a válaszoló, összedobhatnánk egy egyirányú jólétbe vezető jegyet, ne szennyezze a légterünket.
Kedves #59.
Nem jó, hogy a tanult és értelmes emberek (fiatalok is), elhagyják ezt az országot.
Az igazság sajnos ez.
Meg lehet érteni az okát.
Azon kellene elgondolkozni, (kicsit nagyon későn), hogy mit lehetne tenni ellene?
A kritizálás egész biztos nem segít a problémán.
Ugye kedves felső 10ezer?
Már régi nemzeti probléma.
Az ország élethelyzete és egyedi adottsága fontos.
Az EU-hoz alkalmazkodás -nem önfejűen-, talán egy megoldás lehetne.
Mo. ezt egyedül nem képes megoldani.
Csak együttműködéssel.
A V3-is kevés ehhez.
Ez egész biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!