Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Őszintén, mi a f**z ez a...

Őszintén, mi a f**z ez a Halloween-őrület Magyarországon?

Figyelt kérdés
Azt se tudom, hogy mit ünnepelnek Halloweenkor, na mindegy. A lényeg az, hogy az ilyen s**r amerikai marhaságokat minek vesszük mi át? Most mindenhol az a téma, hogy halloween így, halloween úgy, meg b**i töklámpások mindenütt, és nem tudom mire vélni, hogy hogyan lett ez így néhány év alatt? Csak szerintem hülyeség? Felvilágosítanátok?

2013. okt. 29. 20:44
1 2
 11/15 anonim válasza:
49%
Szerintem hangulatos =) én csak amiatt 'ünneplek'.Amúgy nálam az ünneplés kimerül a filmnézős-nassolós estbe :D
2013. okt. 30. 18:18
 12/15 anonim válasza:
79%
Attól, hogy átveszünk egy szokást, ünnepet nem fog szegényedni a kultúránk sőt. Én egyébként undorítónak tartom, hogy a halottak napja egy elüzletiesedett "kötelező dolog" lett. Mert miről is szól ez az egész?; Elvileg arról, hogy megemlékezzünk az elhunyt szeretteinkről (de erre felesleges egy ünnep, mert bármikor megemlékezhetünk róluk). Viszont most miről szól?; végigrohanni pár sírhelyen, kirakni a drága koszorúkat, virágokat, mécseseket és versengeni, hogy ki vesz nagyobb, drágább, giccsesebb, koszorút gyertyát. Elüzletiesedett az egész. Ma is láttam az egyik sírnál ahova elmentönk egy üvegbe rakott gyertyát amire alkoholos filcel rá volt írva hogy "195-", ez már sajnos rég nem arról szól, hogy megemlékezzünk a szeretteinkről. Persze lehet itt azzal jönni, hogy a karácsony is elüzletiesedett de az más az arról szól, hogy meglepjük a rokonainkat, barátainkat valamivel. Az, hogy a karácsony elüzletiesedett az se jó de mégis jobb mint "megemlékezés" néven versenyezni, hogy ki vesz drágább koszorút. Utána lehet nézni egy csomó ünnepet ünneplünk ami nem magyar. Persze arra nem mondják, hogy amcsi majmolás csak a halloweenra.
2013. nov. 2. 00:39
 13/15 anonim válasza:

9-es (Frigg)

Halloween addig volt normális amíg az Amcsi pénzéhes gyökerek nem ismerték meg.

Mit láttak benne? Pénzt pénzt és még több pénzt.

A mai fiatalokhoz már nem az az ünnep jut el amit őseink ünnepeltek. A fiataloknak Buli,pia, (édesség), fű,szex stb.-t jelent. A multiknak meg lóvét.

Ez így nem ünnep hanem buliparádé és Marketing.

2015. okt. 28. 00:02
 14/15 anonim válasza:
A nagyratartott busójárás amit magyar hagyománynak tartanak sem magyar hanem rác (szerb) mégis a rohadt nácik nem szólnak ellene, pedig a szerbek többet ártottak ártanak nekünk mint az AMERIKAIAK akik nélkül már rég a svábok rabszolgája lenne a büdös magyar segged, úgyhogy ha meglátsz egy AMERIKAIT borulj térdre te rohadt fasiszta.
2016. febr. 14. 10:22
 15/15 anonim válasza:
Mindenki ünnepelje azt amit szeretne.senkise szidja a másikat a szokásai miatt.
2018. nov. 1. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!