Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Csak engem zavar ez a nagy...

Csak engem zavar ez a nagy Halloween őrület?

Figyelt kérdés

Az az igazszág, hogy a környezetembe élő emberek 95%-a olyan, hogy jelmezbált és a társait szervez. /felnőttek is vannak köztük/

Gyerekek 3 éve egyfojtába járnak hozzánk a csokit vagy csínyt játszva.

Engem ez nagyon zavar. Az igazat megvallva én a gyerekemnek tiltani fogom. Én nem vagyok angol. Én magyar vagyok. Előtérbe kéne helyezni a magyar ünnepeket és a régi hagyományoat szerintem.

A mai gyerekek 85%-a az igazi magyar ünnepek felét nem ismeri.

Évelején azzal szórakoztunk míg nem mehettünk haza elsőnap, hogy of. sorolt dátumokat és lekellett írni a hozzá kapcsolódó eseményeket a 29 főből én egyedül tudtam mindet...

A fiatalabb korosztálynál ennél gyérebb a helyzet.

Csak én láttom így? /és most nem csak a Halloween-ről van szó/

18/l

2012. okt. 31. 17:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
43%

Legszívesebben kezet fognék veled! Én is ugyanígy vagyok ezzel. Nálunk a Halloween csak most jött divatba, nekem ezzel személy szerint nincsen bajom, de ha tudnák a mi népi ünnepeinket akkor hagy csinálják ezt is. Szerintem idehaza sokan főleg felnőttek vagy a 20 és körüli korosztály nem foglalkozik ezzel, hozzám egyedül tavaly csöngettek be gyerekek kb 9-10 évesek voltak, mondtam nekik nincs csoki kérlek távozzatok.

Én nem vettem részt ilyen bulikon nem is érdekel, a barátnőm is szintén ugyanígy van vele ami nem magyar ünnep minek foglalkozzunk vele, nem vagyunk azok akik jönnek hogy jaj én nagy magyar vagyok meg minden, valentin napot mi is tartunk pedig ahhoz sincs közünk igazából, de az mondjuk régebb óta szokás idehaza is. Én ma kikapcsoltam a csengőmet hátha megint jönnek kunyerálni csokit, hát ne jöjjenek, aki be akar jutni az tudja a számom hívjon fel.

Sajnos az a baj hogy a mi hagyományainkat elnyomja a média és a külföldi hagyományokkal jön, én most hazafelé jövet munkából végig mentem egy piac féleségen és sorban láttam a halloweeni tököket, dísztárgyakat, jelmezeket stb... stb... Aki bulit akar ezzel kapcsolatban szíve joga én nem szólok bele csak a népet akik ezzel nem foglalkoznak őket tiszteljék azzal hogy békén hagyják. Én is vettem halloweeni tököt, és nem azért hogy kifaragjak belőle lámpást hanem hogy megegyem.

Szóval én egyet értek veled. 20/F

2012. okt. 31. 17:47
 2/21 anonim ***** válasza:
33%
Veletek értek egyet! Nem értem, hogy miért kell mindenben Amerikát majmolni. Halloween, Valentin-nap, eljegyzési "köves gyűrű" stb.
2012. okt. 31. 17:55
 3/21 anonim ***** válasza:
60%
Én meg nem értek egyet veled. Szerintem nagyon jópofa ünnep, a gyerekem is jelmezben faragta ma a töklámpást. A felnőttek 70%a se tudja a magyar ünnepeket,azt hogy mit miért... Arról ne is beszéljünk. A miért van busó járás,mit ünneplünk karácsonykor,miért locsolkodunk húsvétkor kérdésekre állítom,hogy ha az utcán 10 embert megkérdezel jó ha kettő fogja pontosan tudni az egyikre a választ...
2012. okt. 31. 17:56
 4/21 anonim ***** válasza:
44%
Engem is zavar, mi sohasem fújtuk fel, sőt nem is vettük figyelembe ezt az "eseményt".
2012. okt. 31. 18:48
 5/21 anonim ***** válasza:
82%
Valahol igazad van, de szerintem igen is jó dolog. Nincs semmi rossz abban, ha beöltöznek az emberkék és édességet gyűjtenek, sőt. Nagyon is vicces dolog, és mivel ilyet nem csinál senki se alapjáraton, csak kell találni valami alkalmat.
2012. okt. 31. 18:58
 6/21 anonim ***** válasza:
54%
Igen, csak téged zavar. Nől fel
2012. okt. 31. 19:02
 7/21 A kérdező kommentje:
Beöltözni farsangkor is lehet...
2012. okt. 31. 19:05
 8/21 anonim ***** válasza:
64%
Engem inkább az zavar, hogy buli csillogás nevetés nagyon nincs összhangban a mi szép bensőséges ünnepünkel amikor a szeretteinkre emlékezünk. Ez a kettősség zavar, egyik nap mulatás buli másik nap az érzelmek vihara.a halloween egyébként jópofa mulatság...a hazájában.
2012. okt. 31. 19:41
 9/21 anonim ***** válasza:
42%
Am érzelmek vihara? Az az érzelmek vihara,hogy gyújtasz egy gyertyát a temetőben?
2012. okt. 31. 19:48
 10/21 anonim ***** válasza:
82%
tudod valaki nem tudja le azzal, hogy kiszalad gyújt egy mécsest és rátesz néhány gazt a sírra. van ahol öszegyül a család emlékeket elevenítenek fel, együtt vannak és emlékeznek beszélgetnek...de lehet érzelem nélkül is,és a lényeg a farkasember és a művér.
2012. okt. 31. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!