Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Csak engem zavar ez a nagy...

Csak engem zavar ez a nagy Halloween őrület?

Figyelt kérdés

Az az igazszág, hogy a környezetembe élő emberek 95%-a olyan, hogy jelmezbált és a társait szervez. /felnőttek is vannak köztük/

Gyerekek 3 éve egyfojtába járnak hozzánk a csokit vagy csínyt játszva.

Engem ez nagyon zavar. Az igazat megvallva én a gyerekemnek tiltani fogom. Én nem vagyok angol. Én magyar vagyok. Előtérbe kéne helyezni a magyar ünnepeket és a régi hagyományoat szerintem.

A mai gyerekek 85%-a az igazi magyar ünnepek felét nem ismeri.

Évelején azzal szórakoztunk míg nem mehettünk haza elsőnap, hogy of. sorolt dátumokat és lekellett írni a hozzá kapcsolódó eseményeket a 29 főből én egyedül tudtam mindet...

A fiatalabb korosztálynál ennél gyérebb a helyzet.

Csak én láttom így? /és most nem csak a Halloween-ről van szó/

18/l

2012. okt. 31. 17:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
57%

Nem értem, miért kell itt minden évben felháborodni. Miért nem fér meg egymás mellett a kettő? Halottak napja nem ma van, hanem november 2-án. Én ugyan nem megyek egy halloween-i buliba sem, de ha hívnának mennék, annak ellenére, hogy ma és minden évben ilyenkor és Samhain-t tartok.

Ami zavar, hogy ebből is giccsünnepet és kereskedőünnepet csináltak, nem zavar, ha bárki beöltözik Cujo-nak, de tudnia kell, honnan ered ez az egész. És mi is összegyűlünk meg kimegyünk a temetőbe, és nem csak Halottak napjakor, hanem sokszor. Együtt a család. És a végére az, amit minden évben elmondok. Ha játékra hívnak, menj bele! október 31. Halloween. Nem amerikai ünnep, csak sokan az amerikai filmekből ismerik. Ilyenkor a mexikóiak temetőbe mennek és ott mulatnak. Az egész nagycsalád kisbabástul, nagymamástul. November 1-je, Mindenszentek. Ha keresztény vagy, mehetsz a templomba, és november 2-a, Halottak napja. Az ünnepek jelentését megtalálod a Wikipédián vagy a tavalyi kérdések közt.

26/n

2012. okt. 31. 21:08
 12/21 anonim ***** válasza:
61%
Kérdező, téged az zavar, hogy fiatalok jól érzik magukat és szórakoznak. Szerintem ez elég beteges dolog 18 évesen. Oké, be lehet öltözni farsangkor is, na és? Attól nem lehet most is? Vagy van valami titkos szabály, hogy évente csak egyszer szabad? Nem értem, mi köze ehhez annak, hogy angol vagy magyar vagy-e. Az emberek szeretnek szórakozni, bármilyen nemzetiséghez tartoznak.
2012. okt. 31. 22:16
 13/21 anonim válasza:
56%
Egyáltalán nem értek veled egyet! Miért ne lehetne átvenni más országok kultúrájából is?? Szerintem ez nagyon maradi gondolkozás. Én például megünneplem a halottak napját és a minden szenteket is és a halloween-t is. Miért baj ha halloween-kor szeretnék beöltözni és bulizni egyet, barátaimmal és ismerőseimmel? Az egy dolog, hogy beöltözni farsangkor is lehet, miért ne lehetne most is? És azt sem értem miért ne lehetne az egyik nap összegyűlni a családdal és megemlékezni szeretteinkről,a másik nap meg elmenni és jól érezni magadat egy buliban? Otthon kéne ülnöm és sírni, meg azon merengeni, hogy miért nincsenek már velünk??
2012. okt. 31. 22:48
 14/21 anonim válasza:
79%
Ez hülyeség. Mi is körbementünk az egyik unokatesómmal (10 éves, nem mert egyedül menni) és több helyen töklámpások voltak, az egyik lakásban pedig épp buliztak. Minden hónapban kell egy buli, amire ok van és sokan szeretik.
2012. nov. 1. 09:08
 15/21 anonim válasza:
72%

Én személy szerint utálom.

Nem látom értelmét, felesleges pénzkidobás.

Eredetileg a Halloween egy ősi mexikói ünnep volt amit aztán az amcsik teljesen átformáltak saját javukra. Mert ha hiszitek hanem, nem a cukor zabálásból és a tök faragásból állt az egész.

Egyébként meg nem vagyok egy zárkózott, társadalomtól elszigetelt emberke mielőtt többen az gondolnátok de valahogy nekem nem jön be ez az "ünnep". Bocsika.

17/L

2012. nov. 1. 14:53
 16/21 anonim ***** válasza:
26%
Mexikói? Na ne viccelj már.
2012. nov. 1. 18:11
 17/21 anonim válasza:
66%
közölném a sok okoskodóval, hogy a halloween nem Mexicói, Amerikai stb. hanem KELTA
2012. nov. 1. 18:13
 18/21 anonim ***** válasza:
48%
Úgy van, kelta. Tény, hogy a mexikóiaknak is van ilyenkor örömködő ünnepük, de a Halloween kelta eredetű. Már maga a szó is, de sok római hatás is van, például az alma jelenléte az ünnepben.
2012. nov. 1. 18:57
 19/21 anonim válasza:
66%
kit érdekel milyen eredetű :D aki akar az bulizzon, aki nem, az meg maradjon csöndben és ne foglalkozzon azzal, mások mit csinálnak ilyenkor! egyébként arról meg hogy magyar ünnep a mindenszentek csak annyit, hogy nekem van református ismerősöm és például ők nem tartanak ilyen ünnepet, se halottak napját se mindenszenteket....és mégis magyarok
2012. nov. 1. 19:58
 20/21 anonim ***** válasza:
48%
A Halloween kelta, a Feralia (Halottak napja) római. Mindkettő pogány ünnep. Hol itt a gond?
2012. nov. 2. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!