Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Miért vannak ennyien felháboro...

Miért vannak ennyien felháborodva azon, hogy itthon is egyre elterjedtebb ünnep a halloween?

Figyelt kérdés
2012. nov. 1. 21:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
20%

Engem csak az bosszant hogy sok magyar azt hiszi halloween csak a jelmezekből, bulikból és cukorka kéregetésből áll- De ha megkérdezem hogy tudja ki volt Jack a kovács? Vagy mi az a Jack lámpa ami répából volt régen, vagy tudja -e hogy mi a célja a halloween-nek szinte alig tudja valaki. Sőt arra sem veszik a fáradságot hogy utána olvassanak.

Azért van némi különbség a halottak napja és a halloween között. Míg az elsőnél a holtak tiszteletének szánt, róluk megemlékező ünnep, Addig a másodiknál a bűnösök lelke ezen a napon engesztelést bemutatva átkelhetnek a mennyországba. A mi halottaink már régen ott vannak..

2012. nov. 1. 21:56
 12/19 anonim ***** válasza:
93%

ma 21.52-nek

ma 21:42 vagyok.

Azért én nem védekeznék azzal hogy "ezek csak gyerekek" Voltak 5-8 évesek is, de őket felnőttek kísérték. Ha a gyerekek nem is tudnak olvasni azért az apuka vagy anyuka tud, és eleve nem kellett volna az ajtóhoz ráncigálni a gyerekeket, hogy "a ide is csöngessetek be, hátha szerencsétek lesz" Ahogy 14-16 éveseket sem neveznék már gyerekeknek..

Ma nem is olyan régen hívott a barátnőm, és fél óráig azért nyafogott, hogy milyenek az emberek, szinte senki nem nyitott ajtót, még mi sem. Mondtam neki, hogy ez várható volt. De csak panaszkodott, hogy szinte semmi csokit nem kaptak a lányai..Bezzeg ha Amerikában élnének.. Erre csak annyit mondtam, hogy tessék Amerikába költözni, és nem lesz ilyen gondja. Komolyan a felnőttek rosszabbak mint a gyerekek..

2012. nov. 1. 22:02
 13/19 anonim válasza:
17%
Lehet h nem magyar ünnep,de nagyobb tradíciója és értelme van,mint a halloweenak!
2012. nov. 1. 22:07
 14/19 anonim válasza:
84%

A halloween ünnep jóval idősebb mint a magyar állam.Eredetileg egy pogány ünnep volt de a kelta keresztények ezt átvették a pogányságból majd módosították hogy a kereszténységnek megfeleljen.A keltáktól átvették az angolszászok és mivel az USA brit gyarmat volt ezért az angolszász kultúra dominál náluk.

Halloween október 31. mindenszentek pedig november 1.

Mi már évek óta ünnepeljük a Halloweent.Viszont , senkire nem szabad ráerőltetni aki akarja az ünnepli aki meg nem az nem.

2012. nov. 1. 22:38
 15/19 anonim ***** válasza:
91%

Miközben olvasgattam mások hozzászólásait, felmerült bennem is pár gondolat... mindez úgy, hogy a halált teljesen másképp fogom fel, mint a nagy átlag.

Azok közé tartozom, akik nem ünneplik a Halloweent, ahogy a húsvétot sem, búcsúba sem járok... karácsonyfa is csak a gyerek miatt van... ugyanígy nem tartok hanukát sem.

Ugyanis ezen ünnepek vallási ünnepek. És álszentségnek tartanám bármelyiket ünnepelni úgy, hogy nem hiszek a hátterében, nem járok a templomba, és szerintem elég durva úgy húsvétot tartani, hogy nem előzte meg böjt...

Ettől függetlenül tisztelem mindenki vallását, ünnepeit... de akkor ők is tiszteljenek meg azzal, hogy nem erőltetik rám akár vallási szempontból, akár divatból az ő ünnepeiket.

Mondom mindezt úgy, hogy a vallási háttért figyelembe véve talán hozzám sokkal közelebb állna a Halloween, mint a mindenszentek...

És pár felmerülő kérdés:

- Azok, akik ünneplik a Halloweent, tudják egyáltalán, mit ünnepelnek? És áldoznak is a szellemeknek, vagy csak a buli részét látják, megcsúfolva ezzel a vallási hátterét az ünnepnek?

- Tudják-e, hogy a sátánista szekták a legnagyobb ünnepüknek tartják?

- Tudnak-e róla, hogy Amerikában ezen az éjszakán az évtizedek alatt olyan szinten megnőtt az eltűnt, és megölt gyerekek száma, hogy emiatt már sokan nem engedik ki a gyermekeiket ezen az éjszakán?

És ami a legfontosabb itthon, és talán ez a válasz a feltett kérdésre:

Akik ilyenkor házról házra járnak csokikért, eszükbe jut-e, hogy sokan ezekben a napokban a halottaikat gyászolják... azok, akik elveszítették gyereküket, szüleiket, párjukat...? Ők mécsest gyújtanak, és emlékeznek. Nem mennek ki a Halloweent ünneplők közé, hogy figyelj, gyászolj te is...

Viszont nemcsak hogy szükségük nincs arra, hogy ilyenkor ezzel zargassák őket, de még növeli is a fájdalmukat, hogy más ünnepli az emberek halálát.

Igen, tudom, a halloween nem erről szól, de akik ilyenkor a halottaikra emlékeznek, azoknak ez a nap erről szól... és ezt talán tisztelni kellene.

Annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos, és a halált is másképp élem meg... szerintem azok, akik kereszténynek vallják magukat, és ennek ellenére halloweeneznek, azok egyetlen olyan hozzátartozójukat sem veszítették el, aki igen közel állt volna hozzájuk...

2012. nov. 1. 23:56
 16/19 anonim válasza:
26%
Facebook-ra is kiírják, hogy Boldog Halloweent! Milyen emberek ezek?! azon hogy elhunyt szeretteinket gyászoljuk mi a franc lehet boldog??? Komolyan mondom nem értem az embereket...
2012. nov. 2. 00:07
 17/19 anonim ***** válasza:
29%

Mi a gyerekeimmel már kb. 15 éve tartjuk a halloween ünnepet, igaz csak itthon (tököt faragunk, feldíszítjük a lakást, kisebb korukban jelmezekbe öltöztek, tökös sütiket gyártunk, mécseseket gyújtunk, stb.)...

Itthon "bulizunk", ezzel is színesebb lett az életünk, senkit nem zavarunk vele!

Nem tudom, hogy aki arról panaszkodik, hogy zaklatták a becsöngetők, azok hol lakhatnak, mert hozzánk még soha senki nem csöngetett be halloweenkor (mi sem megyünk ilyenkor sehová)...

Csak szólok : a halloween a keltáktól származó szokás, akik eredetileg EURÓPÁBAN éltek, vagyis a halloween ünnepet európai bevándorlók vitték be amerikába!...

A karácsony sem "magyar ünnep", hanem a karácsonyfa állítást a németektől vettük át a 19. században...

Az Anyák Napját és a Nőnapot is külföldről vettük át, akkor miért ne lehetne a Valentin-napot is átvenni?!...

(Mi az Apák Napját is megtartjuk itthon, szerintem ez is egy kedves megemlékezés, miért ne tarthatnánk meg mi is?)

Látom, egyesek teljesen rosszul vannak, hogy most még kevesebb nap jut a gyűlölködésnek, áskálódásnak, ebből most 1-1 nappal kevesebb lesz a halloween, Valentin-nap miatt... SZÖRNYŰ!... :-DDD

2012. nov. 2. 01:15
 18/19 anonim ***** válasza:
15%

Azért, mert nem magyar, hanem angolszász eredetű ünnep, így mi csak átvettük. A legtöbbek szerint ez kiszorítja a mi ünnepeinket, pedig szerintem a kettő szépen meg tud férni egymás mellett, Mellesleg nálunk nem is terjedt el annyira, hogy ünnepnek tekinthessük.

Személy szerint én nem vagyok ellene, sőt. Szerintem jópofa dolog, beöltözni, és bulizni egyet, és nem kell feltétlen az ivásról szólnia. :)

2012. nov. 2. 04:39
 19/19 anonim válasza:
0%

Előző vagyok. Nem sikerült a link megpróbálom még egyszer.

[link]

2012. nov. 7. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!