Halloween. Ti mit gondoltok?
Nálunk lesz Halloween-i buli. Nekem bejön ez a beöltözősdi (a farsangot is imádom), és legalább van még egy alkalom, amikor bulizhatunk. De mi nem kéregetünk csokit, csak lesz egy házibuli. Én Audrey Hepburn leszek, barátnőm meg macskanő.
Az meg szerintem elég baj, ha valaki csak halottak napján (ami amúgysem Halloween-ra esik) gondol az eltávozott szeretteire.
16/L
"Én azt nem értem, hogy aki nem szereti a halloweent és nem tartják meg azok minek keresték meg ezen az oldalon a halloweennel kapcsolatos kérdéseket?"
Én pont ugyanezt akartam kérdezni. Én sem tartok Halloweent, mert egyedül nem buli, de Samhaint tartok függetlenül attól, hogy Magyarországon van-e hagyománya vagy nincs. Szerintem irtó nagy képmutatás valamit csak azért megtartani vagy megünnepelni, mert hagyomány, mert szokás, mert illik. Egyébként ebből a három napból mi csak a Mindenszenteket nem tartjuk. Én a Samhaint és én meg a családom a Halottak napját. Tökre megfér egymás mellett a kettő, szóval nem értem ezt a hisztit, amit a Halloweent utáló emberek csapnak. És az is tény, hogy oda kell csöngetni, ahol kint van a tök. Ha valamit csinálsz, csináld jól. Akik meg arra panaszkodnak, hogy jaj, a kisgyerek akkor nem fogja a érteni, mi köze a csokinak a temetőhöz, hát egyrészt a kisgyerek nem hülye, másrészt a szülőnek van szája, amivel el tudja magyarázni, hogy ez három nap, három külön ünnep és a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!