Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Magyarországon miért nincs...

Magyarországon miért nincs Halloween?

Figyelt kérdés
( Persze azon kívül hogy le vagyunk maradva ! )

2012. okt. 26. 23:21
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
65%
fú, Nénike, ezt de jól megfogalmaztad! nálad a pont
2012. okt. 27. 07:29
 12/30 anonim ***** válasza:
69%

Nekem nem tetszik ez az "ünnep" kicsit undorítónak találom.Nem kellene minden hülyeséget átvenni.

És én annak örülök,hogy nincs ilyen Magyarországon.

2012. okt. 27. 08:22
 13/30 anonim ***** válasza:
91%

Így, halottak napja környékén nekem nincs kedvem ünnepelni..

Talán, mert túl sok szerettem nyugszik a temetőben.

Ilyenkor a hiányuk is jobban fáj.

2012. okt. 27. 08:40
 14/30 anonim ***** válasza:
55%
Érdekes, itt mindenki le lett pontozva. De egyik beírás sincs kijavítva. Piros kezet nyomni lehet, de tessék akkor leírni azt is, mi a baj. Ez a hely csak így nyer értelmet.
2012. okt. 27. 10:08
 15/30 anonim ***** válasza:
48%

Úgy van, ahogy írod, 15.!

Lehet nem egyetérteni, de indoklás ugye azért nem ártana.

2012. okt. 27. 10:20
 16/30 anonim ***** válasza:
66%

Ha megnézed ezt a topicot láthatod,hogy van.Sajnos.

Csak az ilyesmit tudjuk átvenni. Miért kell állandóan másokat majmolni? Ha megnézzük a húsvét sem olyan már,mint régen. Miért nem a saját hagyományainkat ápoljuk,élesztjük újjá? Ennyi erővel a kínai újévet is megtarthatnánk.

Az neked lemaradás,hogy nem tartjuk a halloweent? Na ezt inkább nem kommentálnám.

2012. okt. 27. 10:50
 17/30 anonim válasza:
53%
Halloween október 31-én van mindenszentek pedig november elsején. Nekem is sok rokonom meghalt sajnos. Halloweent viszont szeretem, mert akkor van a szülinapom, és ezen felül is tetszik az amerikai szokás. Itthon szerintem már a Húsvétot sokkal kevesebben tartják mint régen. És amúgy a Halloweent szerintem nem egy olyan ünnepnek kell felfogni, mert nekik is az a céljuk hogy a rossz szellemeket ijesszék el. Kb olyan mint nálunk a farsang, és ők is beöltöznek. Szerintem nem kell keverni a 2 ünnepet, mert 2 külön napon is van.
2012. okt. 27. 11:25
 18/30 anonim ***** válasza:
93%

Csak kiegészítés:

A kereszténység terjesztésekor a hittérítők azt a feladatot kapták, hogy lehetőség szerint a keresztény szokásokat a pogány ünnepekhez igazítsák azok betiltása helyett. Így ez a pogány ünnep a keresztény mindenszentek ünnepe lett.

Halloween az All Hallows Eve (Mindenszentek estéje) eltorzult formája.

2012. okt. 27. 13:05
 19/30 anonim ***** válasza:
90%

Utolsó előtti,Isten éltessen :) Anyukámnak is akkor van szülinapja.

Amúgy nem amerikai... még mindig nem... Arról nem beszélve,hogy a halloween nem halottak napja. Ráadásul nem csak egy nap lehet megemlékezni az elhunyt szeretteinkről. :)

2012. okt. 27. 14:13
 20/30 anonim ***** válasza:
93%
Mint ahogyan a mindenszentek sem az.
2012. okt. 27. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!