Magyarországon miért nincs Halloween?
Nekem nem tetszik ez az "ünnep" kicsit undorítónak találom.Nem kellene minden hülyeséget átvenni.
És én annak örülök,hogy nincs ilyen Magyarországon.
Így, halottak napja környékén nekem nincs kedvem ünnepelni..
Talán, mert túl sok szerettem nyugszik a temetőben.
Ilyenkor a hiányuk is jobban fáj.
Úgy van, ahogy írod, 15.!
Lehet nem egyetérteni, de indoklás ugye azért nem ártana.
Ha megnézed ezt a topicot láthatod,hogy van.Sajnos.
Csak az ilyesmit tudjuk átvenni. Miért kell állandóan másokat majmolni? Ha megnézzük a húsvét sem olyan már,mint régen. Miért nem a saját hagyományainkat ápoljuk,élesztjük újjá? Ennyi erővel a kínai újévet is megtarthatnánk.
Az neked lemaradás,hogy nem tartjuk a halloweent? Na ezt inkább nem kommentálnám.
Csak kiegészítés:
A kereszténység terjesztésekor a hittérítők azt a feladatot kapták, hogy lehetőség szerint a keresztény szokásokat a pogány ünnepekhez igazítsák azok betiltása helyett. Így ez a pogány ünnep a keresztény mindenszentek ünnepe lett.
Halloween az All Hallows Eve (Mindenszentek estéje) eltorzult formája.
Utolsó előtti,Isten éltessen :) Anyukámnak is akkor van szülinapja.
Amúgy nem amerikai... még mindig nem... Arról nem beszélve,hogy a halloween nem halottak napja. Ráadásul nem csak egy nap lehet megemlékezni az elhunyt szeretteinkről. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!