Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Ajándékozás, ajándék készítés!...

Ajándékozás, ajándék készítés! Miért lett akkora divat a "készíts valamit saját kezűleg" és hasonló hozzáállás?

Figyelt kérdés
Itt is és máshol is nagyon sok helyen hallom/olvasom, hogy ne vegyél inkább készíts stb, ha csak az ember nem tehetséges valamiben (kivéve természetesen a gyerekeket <14 - 18). Az ilyen ajándékokból szokott kisülni a kínos bájvigyor és az ajándékozó távozása után az ajándék a szekrény legmélyébe kerül. Amennyiben pedig gyerek kap ilyen "kreatív" ajándékot akkor szerintem igen csak rosszul fogja magát érezni nagyon sokáig, mert egy kevésbé kreatív biciklinek / legónak bárminek sokkal jobban örült volna. Tehát miért is jobb a "kretiv ajándék" a hasznosnál, vágyottnál?
2012. jan. 23. 02:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Először is csak a nagyon közel hozzám állóknak adok sk. ajándékot mivel őket jól ismerem és tudom minek örülnének.Ez nem a pénzről szól hanem hogy örömöt okozzak. Nem tudok varrni, nincs nagyon kézügyességem se de kreatív vagyok. Szeretek hasznos ajándékot adni de akkor az legyen kézi készítésű hogy egyedi legyen.Tesóm is nagyon kreatív és varrni is tud:-D.Tehát csinált már nekem táskát, fülbevalót, medàlt és festett párnát is. Ezeket nap mint nap használom. Én mobiltokot varrtam neki (nem hitte el hogy én csináltam). Apum is kreatív tesómnak bábszínházat nekem világítós üvegasztalt készített,meg vasfenyöt és egy csomó gyertyatartót. Ezek olyan dolgok amiket értékel az ember és használja is. Az exem pedig festett és rajzolt nekem. Hosszútávon ezek sokkal maradandóbbak mint egy vett dolog.
2012. jan. 25. 21:44
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, ki ki kapja kitől, és értelmes vagy szép dolog-e a kézzel tákolt.

Ugyanis: rajznak a kisfiamtól örülök, de azért a férjemtől már nem annyira, mert nem tud rajzolni :)

Vagy: én tudjátok, akik szerettek dobálózni azzal, hogy "jaj én örülök hogy nem vett valamit, hanem rajzolt, mert legalább időt áldozott", megfordítom: ha valaki nem vesz, hanem valami gagyi képeslapot dob össze, azon meg az látszik, hogy egy fillért sem akart rád áldozni.

DE: más dolog, ha valaki tehetséges! Nem szabad összekeverni. Mert ha valaki ügyes pl. a kovácsolt cuccokban, és ad egy kovácsoltvas rózsát, az szerintem is szuper! De ha adott egy felnőtt, aki nem tud semmit saját kezűleg, de mégis rajzol egy képeslapot, abban az esetben igencsak képmutatás azt mondani hogy jobban örülök neki, mintha vett volna valami hasznosat.

Nem mindegy, hol a határ a kézzel készített JÓ ajándék között, meg azon sajátkészítésű ajándék között, amin látszik, hogy csak azért kaptad, mert az illető nem akart rád áldozni egy forintot sem, ezért kihasználta a mondást, miszerint " a kézzel készített ajándék a legjobb".

Megint más: tudom, ki minek örülne. Aki egy legonak, annak veszek. Aki a házi ajándékot szereti, neki csinálok.

És sajnos a mai világban tényleg sokan csak mondják hogy mennyire örültek ama csodás álomképnek amit drága szeretett Pistijük direkte nekik kreált, valójában a szekrényben szunnyad.

2012. jan. 27. 16:17
 13/21 anonim válasza:
16%
Igazából kispénzűek menedéke sok a szegény!!
2012. febr. 11. 15:34
 14/21 anonim válasza:
100%

Nem jobb a "kretiv ajándék" a hasznosnál, vágyottnál.

Rövid történetem:

Szoktam készíteni sk ajándékot, aminek édesanyám és szűk családom mindig nagyon örül.

Sokszor szinte annyiba kerül ez az ajándék, mint a bolti, mert ha már készítek valamit, az csodás legyen.

Teltek az évek és férjhez mentem. Megbeszéltük a férjemmel, hogy mi egymásnak is sk ajándékot adunk (megismerkedés után esküvőig mi is boltban vásároltunk egymásnak). Szeretem és tisztelem a férjem, de se fantáziája, se türelme, se kedve, se tehetsége nincs hozzá. Nem fordított elég időt a megtervezésre, a kellékek megvásárlására, az elkészítésre...

Én döbbenten álltam az első közös - házas karácsonyunkon és végül elnevettem magam, mikor elővette az ajándékomat. Ilyen rondát és szörnyűt még sosem láttam: gondolta, zsírkrétával készít nekem egy képet és azt bekeretezi. Elfelejtett keretet venni, ezért ez lemaradt róla. Állítom, az ovikban szebb képek vannak a faliújságon.

Vacsoránál megegyeztünk, hogy ő nem szívesen babrál ilyenekkel és igazán nem is örül ezeknek a dolgoknak, inkább veszünk egymásnak ajándékot.

Már 8 éve vagyunk házasok, én veszek ajándékot és készítek is neki valami apróságot, ő pedig minden évben becsomagolja nekem a 8 évvel ezelőtti képet :)

Azonban neki is volt egy "sk" ajándéka, ami otthon a falra kikerült: mivel programozó, egy rövid programot írt a lánykérésre és kinyomtatva adta át. Ez igazán frappáns ajándék, ami szívből jött neki.

2012. szept. 6. 15:01
 15/21 anonim válasza:
74%

Nálunk hagyomány a nagy meglepi, és a saját kézzel készített ajándék!!3 lányom, imádja, és adja tovább.....

Legidősebb lányom, pl. azt kérte, írjam le a születésének pillanatait, az utolsó napokat!Megszületett "Csoda" címszó alatt az ajándék! Soha nem dobná ki! :)

2012. okt. 23. 14:16
 16/21 stevejones válasza:
#4 igen igazad van. A legnagyobb baj az, hogy ha valakinek 0 tehetsége van, és pénze sincs, de mesterien ért ahhoz, hogy megvegye a gagyit és ehhez még jópofát is kell vágni! Nekem nem kell az ilyentől ajándék! Valóban, aki tehetséges, és jól ismer attól bizony jó dolog ajándékot kapni. És örülök, hogy ilyen vagy ez a mai világban ritka kincs! Inkább ilyen, mint hogy kapja az ember a mindenféle vicik vacakokat, ami aztán lomtalanításkor kikerül.
2021. máj. 11. 10:50
 17/21 stevejones válasza:
#12 teljesen egyetértek Veled! Ismerős a dolog!
2021. máj. 11. 10:51
 18/21 stevejones válasza:
#6 ott van a mondatodban a lényeg: nyilván mindkettő finom. Anyud által sütött süti meg a cukrászdai is. De pl anyósom nem tud se sütni se főzni. Hát bizony ő ne süssön, meg ne készítgessen "finomságokat" mert az katasztrófa! Hozzáteszem, hogy ha eljön a család (anyósom és párom testvérei), akkor a finom ételeket, meg a hidegtálakat, meg a cukrász sütiket menten lerabolják, a vicik vacak saláták meg a csóró stefánia vagdalt(olcsó darált húsból) meg a proli tiramisu(kispórolják belőle a mascarponét meg az amarettót mert ugye csórok vagyunk nekünk finom lesz kempingsajttal meg aromával is), ezek mind ránk maradnak, hiába szólunk nekik, hogy SENKI nem fogja megenni ezeket a kreálmányokat, mi meg egyelőre még vendégül tudunk látni noemálisan 14 embert (7 felnőtt 7 gyerek), ja és ha merek hozni 2 db családi pizzát akkor elhűlnek, hogy hú de drága volt 7 ezer forint te atyaúristen és anyós beugat, hogy legközelebb ne vegyek drága flancos ételt miközben az olcsójános kreálmányaik meg a kukában végzik, mert egyszerűen ehetetlenek, de tényleg! Ja és a gyerekek térdig gázolnak a gagyi játékokban mi meg nem tudjuk hova tenni őket, mert nincs kreativitás, mindenki kicióccón akarja megúszni az ajándékozást, a gyerekek igényei meg le vannak sz@rva mi meg már nem tudjuk hova tenni a felesleges holmikat nem győzzük vinni a karitászhoz őket.Itt azt mondtam, hogy se ajándékozás, se összejövetel, mert ennek semmi értelme nincs! Egyébként ez a szeretet szolgálatoknak valódi ünnep, mert ők tényleg szét tudják szórni a mélyszegény gyerekeknek, mert nekik még a kínai hulladék sem jut (sajna).
2021. máj. 11. 11:10
 19/21 stevejones válasza:
#7 teljesen megértelek!
2021. máj. 11. 11:17
 20/21 stevejones válasza:

#10 kovácsolt vasból készített rózsa. Hát az igen, annak bárki örülne!

#9 bizony rátapintottál a lényegre. Anyósom és az egyik sógornőm ilyen spúr, hogy bizony vegyünk valami kicióccó ajándékot és "kötelességem mosolyogni, meg örülni", mert ha nem teszem utánba a páromtól hallgathatom a hallgatnivalót! Így utálják me az emberek az ünnepeket, mert minden alacsony szintű embert vezérel egyfajta kényszer, és ettől megy tönkre az ünnep varázsa. Ha valaki antitalentum és csóró, az NE VEGYEN AJÁNDÉKOT nekem meg ne kelljen kényszer bájvigyorral fogadnom! Csak szimplán jöjjenek el hozzám és szívesen megvendégelem a csapatot. És SOHA nem fogom felvetni, nekem megéri inkább költeni kb 10-15 ezer ft-ot, mintsemhogy mindenki hozza a sz@ros kis kreálmányát. Mert ha finom jóféle ételeket, italokat hoznának és nem el akarnák spórolni az egészet akkor ok lenne. Ja és mi vagyunk a legkevésbé eleresztve a sógoraimnak jobban megy.

2021. máj. 11. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!