Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » A környékeden tartják a...

A környékeden tartják a Halloweent?

Figyelt kérdés

Ha igen, milyen szinten?

Itt Pesten, kertvárosban évről évre népszerűbb hála égnek, már annyira, hogy gyerekek is járják az utcákat. Én is imádom, számomra ilyenkor van meg a legjobban az őszi hangulat. Faragott tököket is kirakok a kertbe, meg egyéb dekorációkat pl pókháló.

okt. 31. 19:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%
Aki nem foglalkozik ezzel az izével, ez nem utálja az egész világot.
nov. 1. 17:01
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Mifelénk nem, 1-2 háznál van kint tök, de ennyi.

Budapest agglomerációja

"Ezzel legalább meg lehet fogni a Mindenszent ünnepet, mert amúgy halottainkhoz semmi köze nincs és egy megfoghatatlan ünnep."

Kevés keresztény ünnep van, ami megfoghatóbb, mint a Mindenszentek. És de, elég sok köze van a halottakat, kezdve azzal, hogy a szentek eleve elhunyt emberek.

nov. 1. 22:03
 13/17 anonim válasza:
0%

Október 31. - Halloween

November 1. - Mindenszentek

November 2. - Halottak napja

Három nap, három ünnep. Nem zárják ki egymást.

nov. 3. 04:22
 14/17 Metionin ***** válasza:
60%
Nem, inkább azokon a lakótelepeken, ahol kisgyerekes családok élnek. Itt felénk tömbházak vannak és a lakók nagy része öreg. Bulik vannak a szórakozóhelyeken meg iskolákban és egyéb közösségekben. Nekünk edzésen van beöltözős fotózás minden évben.
nov. 3. 12:45
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

"inkább azokon a lakótelepeken, ahol kisgyerekes családok élnek. Itt felénk tömbházak vannak"

:) Erdélyi vagy?

Lakótelepeknek mit nevezel? Ott milyen házak vannak?

((Itt, Pesten lakótelepeknek nevezzük a tömbházas (amit mi inkább panelházasnak mondunk) környékeket.))

nov. 3. 17:21
 16/17 Metionin ***** válasza:

#15. Nem vagyok erdélyi de lakótelep az a terület, ahová nagyjából egyszerre épültek a házak, pl. a kisváros ahol felnőttem árvízi terület, van több lakótelep, amit az árvízkárosultak számára épült 1970 környékén. Sima kádárkockák, 1-2 utca de lakótelepnek hívják őket, a hétköznapi megnevezésük is XY telep pl. Újtelep, Szélső telep és hasonlók. Nagyobb városokban hallottam én is, hogy inkább a panelos részek a lakótelepek de pl. most Debrecenben lakom és itt mindenféle nevű telep városrész van, kertes és panelos is. Gyanítom itt is az egyszerre beépült részek kerültek egy telep elnevezés alá, mert vannak újabbak is.

Na mindegy, a lényeg, hogy a panelos telepeken annyira nem megoldott ez a csokit csalásos játék, dekorálni sincs hol, csak bent, inkább a kertes részeken ahol sok a kisgyerekes, van ennek látszata. Olyan részeken láttam díszítést meg tököket.

nov. 3. 20:12
 17/17 Veteránmacska válasza:
74%
Milyen halowen ember nem Amerikaba vagy! Magyarországon Szenteste van-halottak meg emlékezése és napja, nem a démonok napja mint a halowen. A szent esre nem szórakozásról szól mint ez a hülye halowen. Ez az ünnep a szeretteink meg emlékezése és tisztelgése akik már nem élnek! Nem a démonok tisztelgese szórakozása! És ti vagytok a nagy büszke hunkarikum? Amcsi agymenést hoztok be divadba hát hol élsz te ember van benned tisztelet? Tiszteld meg őket: szent este😦😓
nov. 4. 03:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!