Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Ki maradt teljesen egyedül...

Ki maradt teljesen egyedül mindenszentek napjára az idén, miután a szerettei elhunytak? Vagy tavaly? Esetleg tavalyelőtt? (Akár 2015.-ig visszamenőleg minden válasz érdekel!)

Figyelt kérdés
Hány évesek vagytok és milyen neműek? Hogyan alakult az életetek, miután megvolt a temetés? Milyen érzések kavarogtak benned és milyen most?

#vigasztaljuk meg egymást a gyászban!
okt. 31. 14:19
 1/7 anonim válasza:
58%
Miért?
okt. 31. 15:16
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Apám már 2010-ben meghalt, édesanyám 2018-ban, az utolsó nagymamám 2021-ben. Ebben az országban már nincs családtagom, rokonom.

Ráadásul holnap lesz a születésnapom. Ez soha nem volt ünneplésre való nap, életem nagyobb részében temetőjárással telt a születésnapom.

Nem tudom, mit akar még a Jó Isten tőlem, hogy életben hagy.

44/F

okt. 31. 18:22
 3/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a részletes beszámolót 2-es válaszoló!

Édesanyám 2019.-ben halt meg, nagymamám 2024.-ben, azaz idén.

Azért ne csüggedj olyan nagyon! Biztosan lesznek még szép napjaid az életben! Próbálj reménykedni sorsod jobbra fordulásában!

Boldog születésnapot kívánok ezúton is! Ha nincs társad, lehet fájó a magány, tényleg. Szakmai sikereid egyáltalán nincsenek a munkahelyeden? Semmi és senki nem tesz ott boldoggá?

Testvér? Unokatestvérek? Régi osztálytársak/tanfolyamtársak? Elhunyt családtagok régi ismerősei/barátai? Bezárkózva éltetek nagyon?

okt. 31. 19:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Ősszel meghalt mind a két szülőm, szerencsére párommal lakok. Anyumat könnyebben elengedtem a betegségei miatt és apámmal sajnos rosszabb viszonyban voltam, mégis végül mind a kettő eset után sokkhatás. Részletesebben nem megyek bele.

De ennek semmilyen köze nincs Mindenszentekhez és a Halloween-hez, illetve nem tartok halottak napját. Utóbbit képmutatásnak tartom.

35/F

nov. 1. 13:39
 5/7 A kérdező kommentje:

Őszinte részvétem 4-es válaszoló! :(

Mindkét szülőd az idén ősszel hunyt el? Ha annyira fájdalmas a viszonylag friss tapasztalat miatt, akkor erre nem kell válaszolnod.

Ha esetleg tavalyi vagy tavalyelőtti gyászélmény, akkor talán már más megközelítésben látod a dolgokat.

Nyilván sokkolja az embert a haláleset, amikor szembesülünk azzal, hogy minden múlandó - főként a legközelebbi szeretteink túlvilági létbe költözése. (Még rossz viszony esetén is, igen.)

A véleményedet köszönöm szépen!

nov. 1. 17:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Most ősszel. Utóbbi 1 héttel ezelőtt.
nov. 3. 09:41
 7/7 A kérdező kommentje:

Jézusom! Fogadd őszinte részvétemet még egyszer!

Valami vigaszt kellene, hogy írjak. Korábban megfordult a fejemben nagyon komolyan, hogy csak az elmúlással kapcsolatos dolgok érdekelnek (gyászterápiás tanácsadó akartam lenni egy ideig.)

Ha úgy érzed, hogy esetleg ez a fajta feladat segíthet a megkönnyebbülésben, talán majd a későbbiekben érdemes lesz fontolóra venned. De persze ez távolabbi jövő terve lehet, nem mostanában.

Volt, hogy Szent Ágoston imádságát ajánlottam gyászolónak és az megkönnyebbülést hozott (pl. páromnak, amikor valakit el kellett temetnie vagy sűrűbben látogatott temetőt, mert neki kellett intéznie valamit.)

nov. 3. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!