Nem megigényelt családi pótlékot visszamenőleg lehet igényelni?
9 hónapig nem igényeltük, most megtörtént, azonban a határozat szerint csak a tárgyhó és a tárgyhót megelőző hónapot lehet utólag igényelni.
Van valami út az elmarad 9 hónap utólagos megigénylésére? Akár fellebbezés a határozat ellen, amennyiben ezek sikerrel is járnak?
Továbbá honnan kéne tudnia az átlag polgárnak, hogy itt ez az eljárás? Konkrétan mi a cégnél, ahol dolgozom, az ottani pénzügyestől kérdeztük, de ő sem mondott semmit a családi adókedvezményen kívül. Tudom, tudom, egy jogszabály nem tudása nem mentesít annak kötelezettsége és jogosultsága alól, de azért ne már... Az SZJA nyilatkozattól kezdve a büntetésekig mindennel megtalálnak hivatalból, de ezzel nem, pedig mindkettőnknek(szülők) van ügyfélkapuja és hozzárendelve olyan e-mail címek, amiket naponta figyelünk.
A munkahelyen azokat a kedvezményeket mondják, amit náluk tudsz intézni. Családi pótlékot, ahogy a határozat is írja, csak 2 hónapot lehet visszamenőleg igényelni. Csed/gyedet igényeltél? (bölcsődei jelentkezésnél hallottam egy beszélgetést, a vezető megkérdezte az anyukát, hogy a jövedelemben a gyes és családi benne vannak-e, és az anyuka egyikről sem tudta, hogy mi)
38 éves vagyok, de az én gyerekkoromban is volt családi pótlék, tényleg soha nem hallottál róla?
Nincs, két hónap visszamenőleg, méltányosság sincs.
Nekem volt egy próbálkozásom, három gyerek apuka kapta a családi pótlékot, aki elhunyt. Lakcímre ment postai úton továbbra is. anyuka 3 év múlva bement, hogy átjelentse a lakcímet, közölték, jöjjön az, aki kapja, vagy hozzon meghatalmazást. A MÁK akkor tudta meg, hogy az apa elhunyt, visszakövetelték a három évet, hiszen ebben a formában jogosulatlanul vették fel. Anyuka két hónapra visszamenőleg kapta meg. Mindent megpróbáltunk, partner volt a helyi vezető is, de nem volt lehetősége méltányosságra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!