Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nem megigényelt családi...

Nem megigényelt családi pótlékot visszamenőleg lehet igényelni?

Figyelt kérdés

9 hónapig nem igényeltük, most megtörtént, azonban a határozat szerint csak a tárgyhó és a tárgyhót megelőző hónapot lehet utólag igényelni.

Van valami út az elmarad 9 hónap utólagos megigénylésére? Akár fellebbezés a határozat ellen, amennyiben ezek sikerrel is járnak?

Továbbá honnan kéne tudnia az átlag polgárnak, hogy itt ez az eljárás? Konkrétan mi a cégnél, ahol dolgozom, az ottani pénzügyestől kérdeztük, de ő sem mondott semmit a családi adókedvezményen kívül. Tudom, tudom, egy jogszabály nem tudása nem mentesít annak kötelezettsége és jogosultsága alól, de azért ne már... Az SZJA nyilatkozattól kezdve a büntetésekig mindennel megtalálnak hivatalból, de ezzel nem, pedig mindkettőnknek(szülők) van ügyfélkapuja és hozzárendelve olyan e-mail címek, amiket naponta figyelünk.

okt. 7. 19:28
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Nem
okt. 7. 19:30
 2/4 anonim ***** válasza:
76%

A munkahelyen azokat a kedvezményeket mondják, amit náluk tudsz intézni. Családi pótlékot, ahogy a határozat is írja, csak 2 hónapot lehet visszamenőleg igényelni. Csed/gyedet igényeltél? (bölcsődei jelentkezésnél hallottam egy beszélgetést, a vezető megkérdezte az anyukát, hogy a jövedelemben a gyes és családi benne vannak-e, és az anyuka egyikről sem tudta, hogy mi)

38 éves vagyok, de az én gyerekkoromban is volt családi pótlék, tényleg soha nem hallottál róla?

okt. 7. 20:04
 3/4 A kérdező kommentje:
azt hittem, hogy az a családi adókedvezménnyel azonos juttatás
okt. 8. 00:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Nincs, két hónap visszamenőleg, méltányosság sincs.

Nekem volt egy próbálkozásom, három gyerek apuka kapta a családi pótlékot, aki elhunyt. Lakcímre ment postai úton továbbra is. anyuka 3 év múlva bement, hogy átjelentse a lakcímet, közölték, jöjjön az, aki kapja, vagy hozzon meghatalmazást. A MÁK akkor tudta meg, hogy az apa elhunyt, visszakövetelték a három évet, hiszen ebben a formában jogosulatlanul vették fel. Anyuka két hónapra visszamenőleg kapta meg. Mindent megpróbáltunk, partner volt a helyi vezető is, de nem volt lehetősége méltányosságra.

okt. 8. 07:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!