A családi veszekedések miért vannak mindig gondosan az ünnepekhez, nyaralásokhoz igazítva?
Mi nem vagyunk egy amolyan veszekedős, rossz család. Nagyon szeretjük egymást, harmóniában élünk, és nem nagyon szoktunk veszekedni. Viszont már régóta megfigyeltem, hogy gyakran ünnepekkor, nyaralásokkor/utazásokkor bontakoznak ki összeszólalkozások, kisebb-nagyobb veszekedések. Húsvét, karácsony, újév, pünkösd, családi nyaralás, rokonlátogatás stb.
Ahogy ismerem ezt az oldalt, most biztos minden válaszoló el fogja játszani a mintacsaládot, mint akik soha nem veszekednek, de ha véletlenül csúnyán is néznek egymásra, az sem a kérdésben leírt időszakban történik. De tudom, hogy nem vagyunk ezzel egyedül, mivel egy rakás ezen alkalmakkor játszódó film is ebből az alaphelyzetből indul el, sőt, szinte állandósult motívum.
Én arra gondoltam, hogy az lehet az oka, hogy ilyenkor mindenki sürög-forog, fut, meg szalad, mindenki korábban kel és később fekszik le, emiatt mindenki jó alaposan kimerül, ezért nyűgös lesz. Arra is gondoltam, hogy azért, mert ezen alkalmakkor mindenki nagyon akarja, hogy minden tökéletes legyen. Születésnapokkor érdekes módon nincs ilyen, hisz akkor egy embert ünneplünk, nem kell nagyon semmi, max. egy torta, mi nem is ünnepeljük annyira rettenetesen, őket, inkább megemlékezünk róla, hogy "nahát, milyen rég már ebben a világban vagyunk".
Szerintetek miért?
#10.
Igazad lehet, de mégse teljesen. Nálunk is van olyan, aki azt mondja hogy végre pihenni akar, ráadásul nem is szereti annyira az ünnepeket, míg én például rettenetesen rá szoktam pörögni: díszítés, ünnepi étkezés, közös együttlét stb. Mi nem tolunk rá a pihenő félre semmit, úgyse csinálná meg, meg is értem, mondjuk én is fáradt vagyok, de mégis mindenkit minden zavar.
Szia
Nálunk nyraláskor azért akadnak ki mert úgymond amikor kikapcsolódunk, akkor szerintük a testvéremmel katasztrófálisan viselkedünk, ilyenkor szoktunk veszekedni
Másik pedig azért mert sima hétköznapokon ők is elfáradnak meg estére már mi is ha meg nem akkor megyünk a szobánkba csinálni valamit, ezért meg ha egy házban is vagyunk nem vagyunk annyit együtt mint ünnepekkor és olyankor amikor nyaralunk ők is kicsit felszabadulnak ezért van energiájuk/idejük veszekedni
Nekem ez a véleményem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!