Aki hülyeségnek tartja a Halloweent, mert nem magyar ünnep, az karácsonyfát sem díszít?
Én az egész világot igyekszem racionalizálni.
Nem állítok fát, mert nincs értelme, nem öltözök be Helloweenkor, mert nincs értelme, nem viszek temetőbe semmit, mert nincs értelme, húsvétkor nem pocskolok semmit, senki fejére, mert nincs értelme.
Ezeket az "ünnepeket" nem szelektálják ez alapján. Mindenki azt tartja meg, amelyiket akarja.
Nem mindegy?
Ha holnaptol a piros zsiràf ünnepe lesz november 5-én és unnepelgetig emberek nem
Mindegy neked?
Miert ne lehetne átvenni olyan dolgokat mas orszagokbol ami tetszik az embereknek?!
De, azt állítok.
Mert egyfelől több száz éve állítunk Magyarországon is, másfelől összhangban van azzal a karácsonyi ünneppel, amit én szeretnék ünnepelni.
A halloween egy jellegzetesen angolszász, amerikai ünnep, ráadásul a gyökerei bele is illenek a magyar kultúrába, mivel sok kelta élt a Kárpát-medencében, mégsem az eredeti ünnepet (samhain) ünnepeljük.
A karácsonyfa ezzel ellentétben egy keresztény ünnep (karácsony), keresztény körökben kitalált kelléke. Német protestáns, elsősorban evangélikus körökben találták ki. Olyan, mint a Betlehem, az elsőt Assisi Szent Ferenc, egy késői latin, korai olasz szerzetes, pap állította, mégsem kötődött soha az olasz hagyományokhoz, hanem a kereszténységhez kötődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!