Halloween Magyarországon?
Nem értem a kérdést. Évek óta jelen van a Halloween. Most már csak a népszerűsége kell, hogy méginkább megugorjon. De vannak jelmezes bulik. Még vidéki moziban is láttam tematikus horrorfilm vetítéseket. Pár szabaduló szoba külön programmal készül. Meglehetősen sok ember farag tököt. Itt-ott még verseny is van tökfaragásra.
Egyedül a trick or treat nincs terjedőben.
Én egy kis kertvárosban lakom ahol a szomszédok egymásra családtagként tekintenek. Itt még a karácsony is olyan, hogy mindenki mindenkinek ad valami kóstolót. A férfiak pedig pálinkáznak az utcán.
Halloweenkor pedig az utcában elég sok kisgyermek öltözik be és járkál házról házra cukorkáért. Az egész utca szeretettel fogadja őket.
Nagyon élvezetes az egész :)
Én személy szerint jobban szeretném, ha a magyar kultúra maradna fenn. Húsvéti locsolás, halottak napja, Augusztus 20 + plusz kenyér, stb.
Hívhattok boomernek vagy aminek akartok, de a nyugati szokások maradjanak nyugodtan nyugaton, a magyar szokások meg Magyarországon.
Láthattuk nyugat milyen hatással van az országra. El kell szakadni tőle és épségben tartani egyediségünket.
(Nem politizálási célból írtam, mielőtt még valaki beleköt)
„ (Nem politizálási célból írtam, mielőtt még valaki beleköt)“
Ezt kizárólag politikai célzattal lehet írni.
Én újépítésű környéken lakom, itt majdnem minden háznál kisgyerekek vannak és szokás erre dekorálni, illetve a gyerekek és a kamaszok is járnak kis csoportokban csokit gyűjteni.
Ez itt szokás, nekünk tetszik, a mi gyerekünk is lehet majd, ha akkora lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!