Lehetséges, hogy néhány év múlva Magyarországon is elterjedtté válik a Halloween megünneplése a fiatalabb korosztály körében?
"Andrásolás volt a neve, ha jól tudom, vagy Andrásjárás."
Az András-naphoz köthető, ami november 30. Halloween meg október 31.
Mindenszentekkor a temetőbe szokás nálunk menni, nov. 1-jén este. Halottak napja meg ugye nov. 2.
Amúgy nem hiszem, hogy ennél jobban elterjedne. A Valentin-nap hamarabb "átkerült" ide, ha lehet így mondani, de olyan nagy kultusza mégsem lett. Van, aki tartja, de a többség nem.
Szerintem réteg dolog marad. Kb 2012 óta tartom a halloweent, időközben hatalmas kedvencem lett az időszak. Ennyi idő alatt megfigyeltem, hogy a dolog elért egy bizonyos szintre és évek óta stagnál. Persze most a Covid is jól odavert ennek az egésznek, rendezvényeket, programokat tekintve.
Szerintem aki nagyobb városban, vagy ahhoz közel lakik talál programot. Egy-két mozi szokott tematikus horror vetítéseket tartani. A szórakozóhelyek beöltözős bulit.
De sokaknál az egész csak egy újabb alkalom a piálásra bulikára:”D
Viszont tököt évről évre többen faragnak szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!