Az mennyire baj, ha szalagavatónál a lány nehezebb, mint a fiú?
Még nem fix, ki lesz a partnerem, de, akivel szeretnék táncolni, kb 5-10 kilóval könnyebb nálam, és emellé magasabb nálam kb egy fejjel.
Az emelésektől pl félek, mert nem szeretem, ha emelgetnek, mert szerintem nehéz vagyok.
Viszonylag sok idő van még addig, és tudnék is ennyit fogyni, viszont, ha nem jön össze, akkor fog bárki is ezzel foglalkozni? Pl a tánctanár vagy a közönségből valaki?
Nem gáz egyáltalán. Az emelésekben nálunk nem is volt kötelező részt venni, aki nem akart, az szólt az elején a tánctanárnak és akkor ő úgy szervezte a koreót.
Amúgy nálunk egy 180 centihez alig 60 kg-os srác táncolt egy ~160 cm/70-75 kg-os lánnyal. Nem volt semmi baj, az emelés is ment nekik, igaz, az a fiú erős volt a vékonysága ellenére, mert edzett sokat.
Hát, én most olyan 62-64 kg vagyok, 165 centihez. Ugyanakkor úgy érzem, mintha még mindig nehéz lennék, mert a családomon és a fodrászon kívül senki se vette észre rajtam a fogyást, és szerintem se olyan feltűnő, hisz csak 1-2 ruhaméretről van szó.
Mindenesetre remélem tényleg nem kötelező ez az emelgetés dolog, mert hiába próbálom élvezni, mikor pl tesóm felemel erő fitogtatásból, mindig rossz képet vágok hozzá.
64 kg az semmi. A lányok jelentős része megvan ennyi, főleg a magasak (ok, te nem vagy az, de terhelés szempontjából ez mindegy). Azt hittem, ilyen 70-75 feletti súlyról van szó minimum.
Vagy a másik lehetőség, ne ropi fiúval táncolj, ha ennyire szorongsz emiatt. Bár jelzem, egy vékony, de átlagos fizikumúnak magasságtól, súlytól függetlenül egy-két max 8-10 másodperces emelés erejéig meg se kottyan a te súlyod.
Igazából nem attól félek, hogy ő nem fog elbirni, hanem, hogy én rontom el és fogok ennyire szorongani a súlyom miatt, és ezért lesz rossz. Még, ha egy testépítőt/erőemelőt hívnának, hogy emelje fel, akkor se lennék nyugodt, mert frusztrál, ahogy felkapnak, és közben nyomkodnak, és emellé még úgy kéne néznem, mint aki élvezi.
Magától a tánctól amúgy nem félek, mert csináltam már ilyesmit egyszer, de akkor is akart a tánctanár emelést, nehezebb is voltam (72 kg), de mivel a többség nem akarta, így nem lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!