Csak nekem esik rosszul, hogy nem lesz ballagásom?
Sziasztok.
14 éves lány vagyok, és egy elég erős, nyolc évfolyamos gimnáziumba tanulok.4,8-9 az átlagom. Idén lenne a ballagásom általános iskolából. Holnap megyek a barátnőémre, és egy kicsit hmm... talán csalódott vagyok? Mivel már "gimis" vagyok, így nem lesz ballagásom. Nem táncolhatok majd, nem lesz szép ruhám, és kimaradok egy csomó mindenből. Említett barátnémnak utána még hatalmas banzáj lesz, két torta- így úgy....Én semmit nem kapok, pedig (és most nem dicsekvésképp) de nagyon jól tanulok, mindenben segítek, több ig. dicséretem is van...és még egy "ügyes vagy" se... És persze tagadhatnám, hogy nem azért...De az ajándékok is igencsak közrejátszanak! Még is csak szépek az arany, ezüst láncok, és a pénz is jól jönne- a tankönyvekre, iskolai felszerelésre jövőre, és egy új telefonra, mivel a mostani nem működik. És ez mind aranyárban van, de mi sajna nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak hoppá kidobjuk egy csomó pénzt az ablakon, csak egy telefon miatt..De ha mindenkitől csak 3k-t kapnék már összejönne a pénz...
Huh, bocsánat a kisregényért, csak jól esett kiírni magamból. Tehát második kérdésem az lenne még: Tényleg ennyire önző, akaratos vagyok, hogy "elvárnám", hogy azért kapjak (ha csak egy kis) összeget?
Kedves Kérdező!
Én megértem a szomorúságod! Ez sajnos hátránya annak, ha valaki 4. vagy 6. osztály után megy el gimibe. Úgy gondolom, hogy azoknak is járna a ballagás, akik a kiemelkedő teljesítményük miatt korábban tudnak gimnáziumba menni! Nekik is ballagni kellene akkor, amikor tovább mennek,a nyolcadikosokkal együtt hisz számukra is véget érnek az általános iskolás évek.
Más dolog, hogy a ballagásnak igazából csak a középiskola befejezésekor van értelme szerintem.
Kedves 11-es!
Én a fenti szövegben,áruld el kérlek hol említettem, hogy nagy bulit akarok?Vagy, hogy nagy a család? Nagyszülők 3-an vannak (anyai ágról papám rákban elhunyt, 4 éve) Illetve anyukám testvérei +2, valamint ők. Tehát ha háztartásonként számolok akkor az 5* 3000, ami ugyebár 15k. Ennyi pénzből lehetne nekem venni egy telefont. Nem okostelefont, nem érintőset, bánom is én milyet, de működőt. Ha marad(na) akkor azt a tanulmányaimra költeném. Ami pedig a betegségeket illeti, vesebeteg vagyok, köszönöm. Nagymamámnak strokeja van, érszűkülete, és tolószékes. Rengeteg időt szánuk rájuk, mármint a családom többi tagjára, és igyekszek tanulni is. Én csak szeretném ha valakivel együtt ünnepelhetnék, elismernék a "munkám" és kapnék egy kis ajándékot. Szóval, kedves válaszoló, amíg én nem gúnyoltalak, kérlek te se tedd!Köszönöm!
Kedves tobbi(szidkozodo) valaszolo!
A kerdese a kerdezonek nem arra iranyult,hogy menjenek fenebe a vilag,o partyt akar.Teljesen felreertettetek.
A kerdezonek egy oriasi ur van a sziveben,amiert kimaradt egy dologbol.Raadasul ugy maradt ki,hogy azok az emberek akik miatt eljott(mert megkeseritettek az eletet) azok most megeredemeltek azt amit o nem. Ilyenkor persze telejesen kiakad az ember,hogy milyen igazsagtalansag az elet!
most kiemelve:
aki irta,hogy ahol o lakik ott nincs ballagas,szoval ne panaszkodjon- ha nincs ott ballagas,akkor honnan tudod,hogy mirol marad le a kerdezo?
nem olyan nagy cucc,csak egy szurke folt lesz-mert te megunnepelhetted.Megkaptad anelkul,hogy kulonoskepp vagyodtal volna ra.Honnan tudod akkor,hogy mennyire faj az ,ha valaki kimarad belole?
Draga valaszolok
Kerlek ha a valaszolo rossz allapotban van,akkor ne kotedjetek,teljesen konzervativan is meg lehet irni a velemenyetek(pl:engem nem erintett kulonoskeppen az,hogy nem.vettem reszt anno a ballagasomon)
koszonom szepen az osszes 4/6 evfolyamos nem ballago diak neveben
(bocsánat, vacakol a gép)
...hogy mi is ami nekem rosszul esik, és tényleg köszönöm szépen, hogy kiálltál mellettem.
Én tényleg csak annyit szerettem volna, hogy valaki a kérdésemre válaszoljon- Anno, illetve most mennyire érinti rosszul az, hogy kimarad(t) a ballagásból, valamint a második- ennyire önző lennék? Köszönöm szépen annak aki rendesen válaszol
Tanulj továbbra is ilyen jól, legyél szuper képességű és nyerj el egy tuti állást, ami eszméletlen sok zsével jár.
Ha ez megvan, akkor vegyél meg minden, amit szemed-szád kíván és szerinted jár neked.
Ha ezzel is megvagy, összegezz!
Mikor voltál boldogabb?
Amikor "csak" szeretet vett körül de nem voltak múlandó dolgaid vagy most, amikor mindent megvehetsz de nincs kinek dicsekedj vele?
Mert azok közül, akik szeretnek és te is szereted őket, senkit sem fog érdekelni, mennyi pénzed van vagy mennyi javad nincs.
Akkor meg minek kínlódsz?
ja, igen, a Te korodban ezt nem könnyű megérteni, én sem értettem akkoriban.
Kívánom, hogy soha ne legyen nagyobb gondod, mint egy telefon vagy egy csillogó nyaklánc!
Úgyis lesz, de ne félj, ezek csak tárgyak, a gondokat pedig megoldod, mert kaptál észt, használd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!