Kezdőoldal » Ünnepek » Ballagás » Csak nekem esik rosszul, hogy...

Csak nekem esik rosszul, hogy nem lesz ballagásom?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

14 éves lány vagyok, és egy elég erős, nyolc évfolyamos gimnáziumba tanulok.4,8-9 az átlagom. Idén lenne a ballagásom általános iskolából. Holnap megyek a barátnőémre, és egy kicsit hmm... talán csalódott vagyok? Mivel már "gimis" vagyok, így nem lesz ballagásom. Nem táncolhatok majd, nem lesz szép ruhám, és kimaradok egy csomó mindenből. Említett barátnémnak utána még hatalmas banzáj lesz, két torta- így úgy....Én semmit nem kapok, pedig (és most nem dicsekvésképp) de nagyon jól tanulok, mindenben segítek, több ig. dicséretem is van...és még egy "ügyes vagy" se... És persze tagadhatnám, hogy nem azért...De az ajándékok is igencsak közrejátszanak! Még is csak szépek az arany, ezüst láncok, és a pénz is jól jönne- a tankönyvekre, iskolai felszerelésre jövőre, és egy új telefonra, mivel a mostani nem működik. És ez mind aranyárban van, de mi sajna nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak hoppá kidobjuk egy csomó pénzt az ablakon, csak egy telefon miatt..De ha mindenkitől csak 3k-t kapnék már összejönne a pénz...

Huh, bocsánat a kisregényért, csak jól esett kiírni magamból. Tehát második kérdésem az lenne még: Tényleg ennyire önző, akaratos vagyok, hogy "elvárnám", hogy azért kapjak (ha csak egy kis) összeget?

2014. jún. 13. 18:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Sokan vannak, akik nem kapnak semmit a ballagásukra. De ez a ballagás sem volt mindig divat. Te "félúton" vagy a gimiben, miért kellene ünnepelni téged?
2014. jún. 13. 18:56
 2/19 anonim ***** válasza:

Aha, 10 éve az én időmben se volt ez divat, eszünkbe se jutott.

Ha mindenkit megvendégelnétek, az se 1200 forintba kerülne..

2014. jún. 13. 19:10
 3/19 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok csalódott ezért, de mások nevében nem tudok nyilatkozni.
2014. jún. 13. 19:17
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Majd fogsz szalagavatózni az sokkal jobb dolog :)
2014. jún. 13. 19:29
 5/19 A kérdező kommentje:
Oké, rendben, elismerem :) Nem arról van szó, hogy sokat várnék. Csak rossz látni, hogy az anyagi különbség mennyire meglátszik. És persze azért jól jönne... De hát ebben nevelkedtem, de rendben, legyen igazatok, igyekszek a ti nézőpontotok szerint gondolkozni, hogy nem kis költség. De szerintem egy "ügyes vagy a jó eredményért" még mindig jó lenne... ^^' Max egy virágcsokor... Egyébként az előbbi kérdést: had szögezzem le, csak felindulásból tettem ki, mivel minden o.társam, illetve volt o.társam ma már üzengette össze vissza, hogy Ők mit kaptak. Hagyjátok figyelmen kívül:)
2014. jún. 13. 19:29
 6/19 anonim válasza:

Én is olyasmi helyzetben vagyok, mint te,csak én hatosztályos gimibe járok. Én is csalódott vagyok egy kicsit, hogy nekem semmi, a barátnőm meg kap egy tabletet...Többen is kérdezték, hogy 8.-os vagy, ó akkor ballagás, ja, mégsem, az rossz. Én is így gondolom. Igen, nekünk is lesz majd ballagásunk 12.-ben, és lehet, hogy sokkal jobb, mint másnak, de akkor is...Szerintem a 8.-os ballagás is egy életesemény, hiszen kilépsz az általános iskolából. Aki előbb megy gimnáziumba, annak meg nincs ünnepség, hogy ú, már ,,nagy" gimnazista lettél.Semmi.

A második kérdésed is foglalkoztat engem. Miért gondolok állandóan csak magamra, miért??????Na mindegy, ez magánügy.

Végső soron: nem, nem vagy egyedül ezzel az érzéssel (és ,,ezazz", én sem vagok egedül, yeah)! :)

2014. jún. 13. 19:43
 7/19 anonim ***** válasza:
Vígasztaljon, hogy Németországban még érettségi után sincs ballagás.
2014. jún. 13. 19:50
 8/19 anonim válasza:
Tánc? Torta? Nekem nem volt ilyen 14 évesen... Érettségire és diplomaosztóra biztos kapsz majd valamit.
2014. jún. 13. 20:10
 9/19 anonim válasza:

En is nagyom nagyon szomoru vagyok e miatt:((6 evfolyamos gimibe jarok)

csak egy viragcsokkora es egy lufira vagyok:(

tudom,hogy masoknak rosszabb ,de akkor is faj.Faj,hogy a volt osztalytarsaim a budos eletben nem csinaltak semmi hasznosat,csak szidtak agyba fobe egymast,megis ballaghatnak.Nekem teljesen olyan erzes,mintha en nem lennek eleg jo ehhez:(

Most is sirok:')..

2014. jún. 13. 21:16
 10/19 A kérdező kommentje:
6-os és 9-es, pont erről beszélek. Rengeteget tanultam, mondhatni megküzdöttem ezzel a 8 évvel (emelten vittem a matematikát és a biokémiát), a többiek engem (régi iskolámban) csak vertek, csúfoltak, és még is övék a "dicsőség". Mondhatni irigy vagyok. Bár, szerintem, és csak egy kis elismerést szeretnék- hiszen nem vagyunk gazdagok, nem ezért kerültem jobb iskolába, büszke vagyok a tudásomra, és még is...Semmi....
2014. jún. 13. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!