Kezdőoldal » Ünnepek » Ballagás » Mi az a szalagavató? Nem...

Mi az a szalagavató? Nem vagyok Magyaroszági ezért nem tudom a szokásokat.

Figyelt kérdés

2014. jan. 22. 23:38
1 2
 11/14 csibe994 válasza:

Nálunk decemberben volt a szalagavató, a városi művelődési ház volt kibérelve az iskolának, ott megvolt egy ünnepség keretében a szalagavató, majd utána jöttek a táncok. Itt jegyezném meg, hogy senki nem keringőzött, minden osztály azt táncolt, amit szeretett volna. Tánctanár sem volt kötelező, minden osztály megoldotta ismerősök által a tánc betanítását, a ruhák is megvoltak okosban olcsón, akár kölcsönbe akár varratva voltak. Utána volt még közösen egy másik helyen vacsora, mulatós zenével, azután minden osztály ment a saját kis bulijára, ahol épp helyet bérelt ki magának.

Szerintem egyáltalán nem volt fellengzős az egész, nagyon jól megvoltak oldva a dolgok. Az meg hogy kinek mennyibe fáj ez a szalagavatós dolog eléggé iskolafüggő, meg hely függő is szerintem, hogy az ország éppen melyik részében jársz iskolába.

A művelődési ház kibérelését is nagyrészt az iskola állta, osztályonként minden főnek 2000 Ft-ot kellet beadni, a közös vacsoráért 500 Ft-ot, ha ment az illető, mert nem volt kötelező, az esti partyra a külön helyünkért fizettünk 20 000 Ft-ot, ami ugye eloszlott 32 főre....

És hozzávéve még a varratott ruhákat is, nem ment el olyan nagyon sok pénz erre az egészre. A szalagunkat is alattunk lévő osztály állta, plusz nálunk egyáltalán nem volt jellemző, hogy versengés ment volna akár az iskolák, akár az osztályok között.

Ez pedig nem is régi tapasztalat, ugyanis tavaly érettségiztem, a középiskola alatt pedig ott voltam több szalagavatón is, voltak ismerősök alsóbb osztályokból, náluk sem volt meg az a versengés, amit az előttem kommentelők írtak.

2014. jan. 27. 23:03
 12/14 anonim válasza:

Nem kerül sokba, ha nem akarja az ember.

Én nagyon jól kijöttem a sajátomból. (most vagyok első éves egyetemista, tehát nem rég volt a szalagavatóm nekem sem)

A jegy a szalagavatóra 1000 FT/fő volt. Én 5 embert hívtam el, abból az egyik a fotósom volt (haveri alapon ingyen dolgozott).

Tehát a jegyek 5000 FT-ba kerültek.

A ruhámat én nem kölcsönöztem hanem megvarrtam magamnak (és élből esküvői ruhát varrtam) az alsó szoknyával együtt.

A textília 11 000 FT-ba került (mindenestül), + a kb 1200 db tekla gyöngy 3000 FT volt. (A többiek kölcsönöztek ők olyan 20 000+ FT-ba jöttek ki a kölcsönzéssel)

Semmi másra nem költöttem. Összesen 19 000 FT-ba jöttem ki. (Tegyük hozzá: nem kaptam virágot se ajándékokat, nem ittam részegre magamat. Nem hívtam el az összes rokonomat. Nem fodrász csinálta meg a hajamat hanem én magamnak etc..)

Szóval ha nem akarja az ember akkor nem költ rá sokat. Én kicsit egyedi eset vagyok, kijöttem annyi pénzből mint amennyiből a többiek kölcsönözték a ruháikat. (és ezzel az esküvő ruhám is meg van oldva)

2014. jan. 28. 11:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Nálunk először a 11.-esek egy ilyen emelvényen, hát végülis szétszerelhető-hordozható miniszínpad, na ott adtak elő ilyen hát volt történet, meg vers, meg büszkék vagyunk rátok, utána páran így néptáncoltak is kicsit, utána megfordultunk, ofők előrementek a párnatartó emberkékhez, és két színpadon álló ember egyenként felolvasta a neveket, először egyik osztályból kapott ember szalagot, utána másik osztályból, amúgy úgy lett összehangolva, hogy egymás után végezzen a szalagkapással a 4 osztály, na, aztán akkor jöttek az osztálytáncok, közte voltak ilyen vendégelőadók is kétszer, ők is táncoltak, mikor az osztálytáncok lementek, mivel sokan keringőztek, az két részben ment le. Amúgy se az osztálytánc, se a keringő nem volt kötelező, amúgy másik osztályoknál az osztálytáncot nem tudom, hogy kötelezővé tették-e, a keringő senkinek nem volt az. Aztán még mikor vége lett az utolsó kitalált, és tervezett keringőnek, akkor utána még szólt keringős zene, és még mindenki, szülők is, táncikáltak össze-vissza, azt akkor aki akart még elment afterpartyra, nekünk két másik osztállyal együtt volt, egy osztály meg külön bérelt ki helyet.
2014. jan. 28. 14:17
 14/14 anonim válasza:
A napokban volt unokám szalagavatója! Két érettségiző osztály tartotta a szalagavatót! A szaglakavató visszatekintés a gimnáziumban töltött évekre, sok humorral tűzdelve! nem versengés, nem is oktalan verseny, de mind két osztály emlékezetes műsort adott. Az én unokám osztálya olyan fergeteges "Palotást" adott elő amelyet megirigyelhet bár mely profi tánckar!Volt egy skót tánc, megfelelő jelmezzel, nagyon jók voltak! És igen volt keringő ami emlékezetesen szép volt amikor vagy 50 pár keringőzött. Én is táncoltam gyönyörű unokámmal. Ja! Én 1958 (!!!)-ban érettségiztem és nekünk is volt szalagavató. Műsor nem volt de utána este diákbál volt! Életem legszebb emlékei közé tartozik!
2014. jan. 29. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!