Egy verseny az iskolák között, hogy ki tud a legtöbb pénzt elb..zni egy rendezvényre.
2014. jan. 23. 00:12
3/14 anonim válasza:
Régen a szalagavató nem volt ekkor ünnep. Csak tanítási időben tűzték fel a szalagot.
Ma viszont folyik a verseny az iskolák között, hogy ki tud több pénzt elköltetni a szülőkkel egy felesleges cirkuszra.
Ősszel a szalagavatóra, év végén pedig a ballagásra költhetnek a szülők 100-100 ezer forintot. Sokan emiatt kénytelenek hitelt felvenni.
A rendszerváltás óta jött ez a nagy "ünneplés" divatba.
2014. jan. 23. 07:48
4/14 anonim válasza:
Bocsi, kedves 3-as hozzászóló, de én 1982-ben érettségiztem és már akkor is divat volt a szalagavató ( nálunk gombavató néven futott, mert nálunk nem szalagot tűztek, hanem a mi évfolyamunkon például bőrből lévő gombot, amire rá volt dolgozva az iskola neve és az osztály. A ballagási ruha már akkor is divat volt, szerencsére a mi osztályunk ragaszkodott a matrózblúzhoz, abban is fényképezkedtünk egyébként....
2014. jan. 23. 13:34
5/14 anonim válasza:
Egy rendezvény a középiskolákban, gimikben a végzős osztálynak az utolsó évükben. Általában novembertől januárig tartják (egy este az egész, de vmikor ebben a 3 hónapban).
A program, hogy egy elegáns, feldíszített teremben feltűzi a z osztályfőnök a szalagokat egyenként a diákjaira, megnéznek egy 10-15 perces kisfilmet az együtt eltöltött 12 évről, majd táncolnak gyönyörű szép keringő ruhában és frakkban. Ezen felül vannak még más táncok is és az iskola kreativitásától függően egyéb műsorszámok is. Azon az éjjel pedig szétbulizzák az agyukat!
2014. jan. 23. 15:06
6/14 A kérdező kommentje:
de miért pont szalagot? mit szimbolizál?
2014. jan. 23. 23:21
7/14 anonim válasza:
A szalagra rá van írva a két dátum, amikor kezdted az adott iskolát, meg amikor szalagot kapsz meg végzel ottan. Osztálytáncok vannak, néhol tanártánc is, meg keringő, utána meg afterparty:)
2014. jan. 24. 00:02
8/14 anonim válasza:
Csak azt tudnám leírni mint amit előttem írtak.
2014. jan. 24. 21:37
9/14 anonim válasza:
Nálunk a táncikáláson kívül az osztályoknak elő kell adni valamilyen tanárparódiát. Hát nem tudom, szerintem jó nagy baromság, ráadásul le sem írom mennyibe fog fájni kb. Nem tudom az miért nem megfelelő, hogy osztályon belül, szépen mindenki megkapja a szalagot, jaj de jó, ennyi.
2014. jan. 26. 11:14
10/14 anonim válasza:
én nem voltam ott a sajátomon sem, drága időmet próbákra elb*szni :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!