Kezdőoldal » Ünnepek » Ballagás » Hogy zajlik egy szalagavató?...

Hogy zajlik egy szalagavató? Többi lent

Figyelt kérdés

Milyen ruha kell oda, Minden iskolának egy ugyan azon a napon van, ha igen a város minden 12.-nek egy helyen lesz, vagy nem?

Amit tudtok kérlek írjátok le róla.

Elöre is köszönöm. :)

2013. szept. 11. 18:52
 1/8 anonim válasza:
100%
Nem minden suliban egyezik az időpont, de általában decemberben vagy januárban van, a suli dönti el, hogy hol. Lesz egy szalagtűzés, osztálytánc, és keringő (a keringőhöz kell ugye a fehér esküvői ruha vagy mi, a fiúknak meg frakk :D). Aztán a legvégén az afterparty. :)
2013. szept. 11. 22:54
 2/8 anonim ***** válasza:
kisebb városban figyelnek arra hogy egy napon csak egy iskola szalagavatója legyen ill ne egy időpontban legyen több iskoláé. Nekem februárban volt. Addigra már megvarratuk a ballagási egyenruhát és abba mentünk.aztán van a tánc amit előttem is írtak és a végén az osztályfőnök mindenkinek fel tűz egy szalagot. ennyi. és igen a végén el kell menni bulizni :D
2013. szept. 12. 03:19
 3/8 anonim válasza:

Nem minden iskolának ugyanazon a napon szokott lenni. Még egy városon belül sem (lehet egy nappal vagy egy-két héttel később), sőt nem is ugyanazon a helyen. Van ahol az iskolát választják helyszínnek, de van ahol a városban bérelnek termet pl. színházterem. November vége felé, vagy decemberben szokott lenni a szalagavató.

A ruha az általában az egész osztálynak egyforma van. Vagy rendelik butikból vagy varratják egy kiválasztott szabóval. A fiúknak öltöny szokott lenni (de láttam már pl. kék mellényt is), ezt is általában egyformát vásárolnak. A lányoknak pedig kosztüm (van ahol lehet színes is (kék, rózsaszín stb.), de van ahol csak feketét engednek - az iskolától függ) vagy fehér blúz és fekete szoknya. A ruhaválasztásnál a lányok között igen nagy vita szokott lenni, mert mindenkinek másféle tetszik.

A szalagavató a következő képpen zajlik:

1. Van egy komoly műsor: Itt mondanak néhány verset, pár ide illő zene. Beszédet mond az igazgató, s ezután sorban az osztályfőnökök is mondanak egy köszöntőt. Majd az osztályfőnökök szépen sorban egyesével mindenkinek feltűzik a szalagot (nekünk a ruha gallérjára tűzték fel), s közben 1-2 szóban gratulálnak. Nálunk egy nagy hosszú dobogót állítanak (kb. 3 fokkal) és arra állnak fel a diákok szépen sorba. Szokás még pl. az osztályfőnöknek virágot venni.

2. Van egy vidám műsor: Ez vicces és humoros. Próbálnak minél kreatívabb és ötletesebb produkcióval elő állni. Sok tervezés, szervezés és gyakorlás előzi meg. Minden osztály külön-külön adja elő a saját műsorát egymás után. Szoktak videót készíteni, énekelni, táncolni. Beöltöznek különböző "jelmezekbe" (persze nem úgy mint a farsangon). Általában a tanárokat is köszöntik egy dallal és versekkel, majd átadnak nekik valamilyen apróbb ajándékot (pl. névfeliratos toll, de teát is hallottam már stb.).

3. A szalagavató ünnepség után szokott lenni vacsora. Ahová én jártam, nálunk minden osztálynak külön-külön egy-egy nagyobb tanteremben volt megterítve, a 11.-esek díszítik fel mindig a termeket. Egy közelebbi étteremből rendelték az ételt. De van olyan iskola is ahol étterembe van a vacsora, vagy termet bérelnek hozzá. Itt az egész osztály és az osztályfőnök együtt megvacsoráznak (esetleg koccintás pezsgővel elképzelhető).

4. Végül az osztály hogyha szeretne (vagy csak az osztályból egy-egy csoport) elmennek még egy nagyot bulizni pl. discoba - szórakozóhelyre, ha akarnak. Még van, hogy egy-két jófej tanárt is meghívnak magukkal bulizni.

2013. szept. 14. 14:24
 4/8 anonim válasza:

Még a válaszomhoz (az előző, 3. válasz) annyit jegyeznék meg, hogy: Ahová én jártam suliba, ott nem szokott szalagavatókor keringő lenni. Hanem minden évben van egy úgynevezett avató bál - általában a csacsiavató napján este - és a bál elején van a keringő (a szalagavatóval ellentétben nem a végzősökhöz köthető, hanem a 9.évfolyamhoz). De hát mindenhol más a szokás.

Remélem, tudtam segíteni. Próbáltam leírni ami eszembe jutott. :)

2013. szept. 14. 14:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettel. :D
2013. szept. 15. 13:32
 6/8 anonim ***** válasza:
nálunk nem keringőzött mindenki, a 4 osztályból kb 6-8 pár volt összesen. nekik volt keringős ruhájuk is, a többieknek csak egy koktélruha, fiúknak öltöny. de nem ugyanolyan, mindenkinek olyan amilyet akart. a többit leírták az előző válaszolók :)
2013. okt. 4. 13:24
 7/8 anonim válasza:
és akkor év végén már nincs bankett?
2014. jan. 22. 23:57
 8/8 anonim ***** válasza:
de van. az a szóbeli után szokott lenni, külön helyen. mi pár tanárt hívtunk el, meg ugye az osztály volt még ott :)
2014. jan. 23. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!