Milyen laptopot kérjek ballagásomra?
Ilyen igényeknél nem igazán számít a gép belseje, netezni, filmezni és zenét hallgatni bármelyiken lehet.
Szerintem olyat válassz, ami viszonylag olcsó, és külsőre tetszik. Ha szeretnél hangszóró/fejhallgató nélkül filmezni és zenét hallgatni, akkor az is szempont, hogy viszonylag jól szóljanak a beépített hangszórói. Ha nem csak egyedül filmeznél, hanem pl. a testvéreddel vagy barátnőkkel is, akkor az is fontos lehet, hogy nagy szögből látsszon a képernyő (tehát hogy aki kicsit oldalt ül, az is tisztán lássa).
Illetve emellett még a márka számít szerintem: hp, lenovo esetleg dell az, amit érdemes venni. Egyszerűen azért, mert ezek megbízhatók, évek múlva is egyben maradnak. Nekem például van olyan dell laptopom, ami tízéves és még mindig jó! Na persze sok mindent nem tud, de egy kis marógépet vezérlünk vele, arra tökéletes.
Ha konkrét gépet kellene mondanom, akkor ezt ajánlanám: [link]
Ez elég jó, szerintem jól is nézhet ki (nálam most egy e320 van ebből a szériából, és tényleg, kimondottan menő). Ráadásul könnyű is, ha hordozni akarod, nincs 2 kiló az egész.
De egyébként lehet, hogy jobban járnál, ha csak otthon használnád, ha vennétek egy kis netbookot olcsón és hozzá egy jó nagy monitort. Árban ugyanott vagytok, csak mégis nagyképernyőn látod a filmeket.
Én is laptopot fogok kapni elvileg, konkrétan még nem tudom, hogy milyet.
Én azt ajánlom, hogy közösen válasszátok ki, vagyok menjetek el egy olyan üzletbe, ahol az eladó szakszerű tanácsokkal tud ellátni. Oké, hogy csak netezni, zenét hallgatni és filmezni szeretnél, de azért hidd el, a középiskolában mondjuk már sokkal több olyan feladat van, amit gépen könnyebb, gyorsabb megcsinálni, vagy anyagot kell hozzá gyűjteni a neten stb. Tehát sulis dolgokhoz is valószínűleg fogod használni.
Pont ezért szerintem érdemes strapabíró, jó minőségűt venni. Nekem nővérem azt mondta, hogy pl. a HP laptopok elég jók, mert sokáig bírják, állják a gyűrődést stb.
Én is mindenképpen olyan laptopot vagy netbookot szeretnék, ami gyors (a mostani iszonyú lassú, mondjuk a memória is siralmasan kicsi benne :D), strapabíró, masszív kis gép, hogy sokáig bírja. A jelenlegi laptopot már 9. éve nyúzom.. Jól bírta, jól kiszolgált, de az biztos, hogy ma már nem tudnék olyan laptopot venni, ami 8-10 évig jó.
18/L
8-as vagyok. :)
Én végül egy HP 630-as notebookot kaptam. Informatikus ismerősömet megkérdeztük, azt mondta, hogy ez jó minőségű gép, és a HP-k elég strapabírók, ráadásul az egyik legjobb processzor van benne. Annyira nem is volt vészes az ára, 115.000Ft körül vették a szüleim. Szóval én ezt ajánlom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!