Egy óvodai ballagást és egy általános iskolai ballagást össze lehet hasonlítani?
Ovist csak a gyerek ünnepelte a csoportban:) Nem jött nagyszülő, keresztanyu, csak én voltam vele ott és nem mentünk utána családi ebédre sem. ajándék egy Spongyabob lufi volt, amit ott akkor véletlen el is engedett...
Most ballaga majd nyolcadikból, szűk család ott lesz és utána beülünk egy ebédre. Ajándék is lesz.
"melyiknek mekkora a súlya" - LOL
A mi családunkban csak a gimnáziumi ballagásnak volt "súlya", abban az értelemben, hogy az sem teljesítmény, de mégiscsak egy mérföldkő az ember életében, akkor elhívtuk a rokonokat egy otthoni ebédre meg volt pár kisebb ajándék.
A többi... az felejtős.
nálunk azt a gyereket is felköszöntöttük, amelyiknek nem volt általános iskolai ballagása, mert elment hatosztályosba... ha az egyik kap díszebédet és ajándékot, a másik mért ne kapna? mondjuk mi ilyen család vagyunk, ünneplünk névnapot, ballagást általánostól, mindent nagycsaládilag.
ovis ballagás volt az egyetlen, ahol csak szülők+nagyszülők+tesó, ha már volt, vesz részt.
én megkérdezném a gyereket amúgy, láttam már oylat akit masszívan hidegen hagyott a dolog, de 14 évesen szerintem elég idős hozzá hogy eldöntse mit szeretne.
Az ovis ballagást nem ünnepeltük.
Mikor 8.-ból ballagott, akkor elhívtuk a szűkebb családot, nálunk volt egy vacsora és ajándékozás(volt aki ékszert adott, volt aki pénzt)
Ovis ballagáson csak mi, szülők voltunk (mamáékat akartuk hívni, de apu beteg lett). Egy csokrot kapott a lányunk, és rendeltünk egy tortát, arra átjöttek a féltesók is.
Nyolcadikos ballagás nem volt, nyolc osztályos gimibe ment.
Gimis ballagás: férjem, én, féltesók házastársak, legjobb barátnője a lányomnak, és Anyukám, buli nálunk.
Diplomaosztó után: férjem és én, lányom és vőlegénye egy étteremben.
Ugyan az. Az a gyereknek egy búcsú az iskolától/ovitól. Ehez nem kell család. Ez igaz a gimisre is. Érettse
Égi urán el lehet vinni egy vacsira, de az sem nagy családi esemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!