Milyen ajándékot szokás adni általános iskolai ballagásra?
Pénzt
Az a legjobb, azt vesz amit szeretne
Hogy mit szokás… Sokan tényleg tárgyat adnak, aztán az sokszor olyan hasznos lesz, hogy rá se néz a gyerek. 9-es elgondolása, hogy “ne olyanra költse a gyerek, amire "szüksége van"” kicsit meredek számomra. Kaptam vastag arany láncot, de se a vastag ékszert, se az aranyat nem szeretem, az ezüst áll jól, így sajnos csak áll a dobozában a nyaklánc. Akkor már inkább adnék pénzt, egy képeslapot, illetve sokszor szoktak gravírozott tollat adni, az legalább használható középiskolában.
Rengeteg gyerek a ballagásokra (általános és középiskola) kapott pénzt összespórolja, hogy fiatal felnőttként legyen majd kiinduló tőkéje. Van, aki szülinapra, névnapra egyáltalán nem kap pénzt, vagy jóval kevesebbet, mint egy-egy nagyobb mérföldkőért szokás adni.
"Ha lánynak, akkor lehet szép ékszer, az örök érték és emlék - értékesebb nyaklánc, gyűrű, fülbevaló.
Fiúnak óra talán."
amiket nagy eséllyel sose fognak hordani? egyetlen ajándékba kapott ékszeremet se hordtam soha. karórát max az 50es bankárok hordanak manapság, nem 14 éves kisfiúk.
szerintem ha pénz nem játszik, akkor egy ajándékutalvány olyan helyre amiről tudod hogy szívesen vásárol ott, vagy befizetni valami élényre, amiről tudod hogy érdekli. ha semmi konkrét érdeklődéséről se tudsz, akkor marad a pénz.
14
Én egyetértek vele. Én sem hordok ékszert
"Órát nem hordanak?"
nem, képzeld nem. minek? ott van a zsebükben a telefon
"Nyilván nem a "nagymama ékszerekre" gondolok"
hanem? ilyen alkalmakra aranyláncokat szoktak adni, ami nagyon is magymama ékszer. én is kaptam, már azt se tudom hol lehet. felesleges pénzkidobás volt
Pénzt, pandóra ékszert
Amennyit megengedhetsz magadnak vagy amennyire közel állsz az illetőhöz
Attól függ, hogy fiú vagy lány, mi érdekli, minek örülne és hogy milyen ismerősöd (tehát, hogy rokon, ha az milyen közeli, ha barát, milyen barát stb.)
Szerintem a virág az mindenkinek remek, pláne egy ilyen ünnepre. A pénz is általánosan jó lehet, ha nem nagyon tudod minek örülne vagy nem vagy azért olyan közeli ismerős, mert akármire költheti.
Ha elég közeli ismerős vagy és lány, akkor egy ékszer, szóba jöhet, fiúnak óra. Nemtől függetlenül esetleg valamilyen elektronikus eszköz, például egy telefon.
Nagyjából ennyi ötlet jutott eszembe, de természetesen bármit lehet itt is adni, mint máskor is, aminek az illető örül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!