Kezdőoldal » Ünnepek » Anyák napja » Tényleg ezt így kéne?

Tényleg ezt így kéne?

Figyelt kérdés

Anyum szerint anyák napján a mamáimaz is meg kéne köszöntenem de ebből minden évben vita van mert szerintem ez arról szól hogx mindenki a saját édesanyját köszönti fel..

Szeretem a mamáim de nekem nem ez a véleményem a dologról.

Anyumnak lenne igaza? Én nagyon nem úgy gondolom

2018. máj. 6. 12:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
85%
#9 igen. Koszi, nem is ertem miert ide rakta, ezt nem is lattam elotte.
2018. máj. 6. 18:34
 12/13 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg így kéne.

Hogy egy ünnep miről szól, a szüleinktől tanuljuk. Nem is értem, hogy merülhet fel erről vita, ha valakit óvodás korától abba nevelnek bele, hogy anyák napján a nagymamákat is fel szokás köszönteni, és nem csak ezt hallja a saját szüleitől, hanem látja is maga körül a világban, hogy tényleg. Arra tudok gondolni, hogy talán régebben még nem így állt hozzá az anyukád, csak az utóbbi időben.

Szerintem inkább úgy kéne felvetődnie a kérdésnek, hogy nem kellene-e még inkább kitágítani a kört és "anyák" napján valóban minden anyát felköszönteni: nem csak a sajátunkat, hanem másokét is, és nem is csak az anyákat, nagyanyákat, dédanyákat, hanem a keresztanyákat, bérmaanyákat, örökbe fogadó anyákat, nevelőanyákat is. Mindenkiét. Hiszen az anyaságot ünnepelni össztársadalmi ügy is: nem csak a szűk családunknak jó az, hogy van anyánk, hanem az egész társadalmat az tartja fenn, hogy vannak, akik anyává válnak, gyerekeket vállalnak.

2018. máj. 12. 09:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Én felszoktam köszönteni a nagymamám, mivel velünk él és mikor kicsi voltam rengeteget segített a nevelésemben :)
2018. máj. 18. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!