Nagyon anyagias sógornőnek mit adnátok?
Gyereket vár, 40 éves. Nagyon anyagias, mindennek az árát nézi, az orrunk alá dörgöli, ha vendégségbe hív, hogy ez a vendégség ennyibe és ennyibe volt neki.
Most hogy babát vár, van némi anyakirálynő jellege is a viselkedésének, ő most a "legértékesebb" családtag, ez ki is ül a viselkedésére. Ma felhívtam a tesómat és kérdeztem, tud-e tippet adni, mit vegyek, hátha elejtett valamit szóban a sógornőm. A sógornőm minden jel szerint hallotta a kérdést, mert bevágta a háttérből, hogy "mindegy, de drága legyen" - és utána nevetett.
Mindezt úgy, hogy tudja, hogy kispénzű ember vagyok, de sajnos ez a szokás van a családban, ajándék minden alkalomkor. Én megadtam a módját mindig, és mindig rendes voltam vele, néha bevallom, erőn felül költöttem rá is (igen, baromság volt, be is fejeztem), ő meg 900 forintos DVD-ket ad nekem - sőt a legutóbbi névnapomat ki is hagyták.
Akarok adni valamit, de olyasmit, amiből érezheti, hogy befejeztem az ajándékesőt, és mostantól csak annyit fog kivenni a dologból, amennyit ő is beletesz.
Mit adnátok ilyen helyzetre? Igazából lemondtam arról, hogy valaha is jóban lesz velem, szerintem túl szegény és egyszerű vagyok neki, nem ütöm meg nála a szintet, és én állat eddig tepertem, de ennek most vége... mi lenne a jó jelzés erre?
(előrebocsájtom, hogy próbáltam a tiszta beszédet, a tesómon keresztül megjavítani a dolgot, évek óta dolgoztam ezen, mindig megadtam, amire vágyott, amit kért, főleg a tesómért, és nem csak velem ilyen, hanem a magamfajta emberekkel általában, így a dolog megoldása nem lehetséges - elengedtem az egészet.)
Köszi, ha van tippetek.
Egyébként valóban nem lehet bírni a nagy cswaládi körben ezt, főleg kis fizuból, úgy, hogy nagyon utánajárni sincs módom. Nem csak én vagyok így, mert tavaly óta a másik sógornőmék már mocorognak, hogy ezen lazítani kellene, és elindult némi kommunikáció ezzel kapcsolatban a családban.
Ezért is gondoltam úgy, hogy jobb, ha olyasmit veszek, ami tulajdonképpen a babának megy.
Hasleszorító bugyit. 😈
40 évesen kelleni fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!