Spanyol nemzetiségű vendéglátó családnak milyen hungarikumokkal teli ajándékcsomagot lehetne vinni? (bővebben lent)
Egy ajándékcsomagot szeretnék nekik összeállítani,amiben viszonylag sokminden van,mert nem 1-2 napra megyek,hanem pár hétre,és a kaját is ők adják napi 2*,így értitek,fontos az első benyomás. :)
Eddig ezek jutottak eszembe:
-tokaji bor
-szamos marcipán
-stühmer csokoládé
-szerencsi tortabevonó,szerencsi kakaópor
-szilva- vagy körtepálinka
-bonbonmeggy
-pirospaprika por
-akácméz
-valami lekvár (Erre pl tudtok valami jót konkrètan javasolni?)
-pölöskei szörp
-macskanyelv
Tudtok valami kifejezetten magyar kávét,ami jó is? :D
Egyét ötleteket is várok még,amit csak tudtok,jöhet!Maximum,ha túl sok minden összegyűlik,akkor válogatok belőle!Köszönöm előre is annak,aki próbál segíteni! :)
Valódi házi édes fűszerpaprika.
Unikum
Valódi gyümölcspálinka
Téliszalámi
Valódi kézigyártású konyakos meggy
Minden kiváló minőségű legyen, amit vinni akarsz.
Inkább kevesebb legyen,mint silány.
Macskanyelv pl csomó országban kapható (Katzenzunge) :D, tortabevonót hagyjuk már, pirospaprika-por is bárhol van, meg bonbonok is.
Tokaji aszú, Cserszegi fűszeres meg valami Bikavér.
Túró rudi :D, vaníliás karika, esetleg pilóta-keksz (bár már egyik sem a régi).
Ezt a tortabevonót tényleg felejtsd el,ez gáz,ennyi erővel egy kiló liaztet is vihetnél hogy süssenek belőle.
Füstölt áru, balaton szelet.
És valami ajándéktárgy-Rubik kocka,hímzett terítő,porcelán
Amiket írtál, szerintem tökéletesek, de a tortabevonót én is kihagynám, maradjon csak a kakaópor.
Gondolom az elsők azért lettek lepontozva, mert nem az a kérdés, hogy külföldön élő magyaroknak mi hiányzik a konyhából meg mit szeretnek.
Én is jobban szeretem a mindenhol kapható Nutellát, mint pl. egy töltött csokoládét, de ha valaki mondjuk Spanyolországból jön hozzám látogatóba, akkor jobban fogok örülni eredeti spanyol csokiknak, mint egy üveg Nutellának.
A macskanyelv pedig aranyos és finom. A bonbonmeggyet is rengetegen imádják.
Azért egy ajándékcsomagban inkább édességek legyenek, mint hurka meg kolbász, csokival nehéz mellélőni, húsipari termékeket én nem adnék így ajándékba.
Méz, lekvár, szörp, ezek mind finomságok, meg az italok is. Tuti, hogy ilyesminek örülnek, főleg egy szépen összeállított kosárban, szépen becsomagolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!