Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Spanyol nemzetiségű vendéglátó...

Spanyol nemzetiségű vendéglátó családnak milyen hungarikumokkal teli ajándékcsomagot lehetne vinni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Egy ajándékcsomagot szeretnék nekik összeállítani,amiben viszonylag sokminden van,mert nem 1-2 napra megyek,hanem pár hétre,és a kaját is ők adják napi 2*,így értitek,fontos az első benyomás. :)

Eddig ezek jutottak eszembe:

-tokaji bor

-szamos marcipán

-stühmer csokoládé

-szerencsi tortabevonó,szerencsi kakaópor

-szilva- vagy körtepálinka

-bonbonmeggy

-pirospaprika por

-akácméz

-valami lekvár (Erre pl tudtok valami jót konkrètan javasolni?)

-pölöskei szörp

-macskanyelv

Tudtok valami kifejezetten magyar kávét,ami jó is? :D

Egyét ötleteket is várok még,amit csak tudtok,jöhet!Maximum,ha túl sok minden összegyűlik,akkor válogatok belőle!Köszönöm előre is annak,aki próbál segíteni! :)

2018. febr. 4. 00:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
76%

En sem vinném ezeket. Mi is külföldön élünk, és ahogy fentebb írták ezek mind csak neked különleges, nekik nem.

A paprika füszert viszont világszerte imádják. Èn mindig egy nagy adagot hozok, mert itt az összes szomszédnak és kollégának kell... Pálinka is elszokott gyorsan fogyni, de megint csak az alkohol kérdéses dolog...

Szerencsi tortabevonot nem is tudom elképzelni, hogy jutott eszedbe, mert az aztán iszonyat rossz minöségü és rossz ízü is...

Jó benyomást nem ezzel fogod szerezni nekik az tuti, ezek igazából nem érdekli öket és csak kinos, hogy egy rakat számukra rossz dolgot viszel oda...

2018. febr. 4. 10:23
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Azért írtam pl a pirosaranyat,mert lehet,hogy magában az nem jelentene nekik semmit,de ha együtt főznétek vele egy gulyást,akkor az élmèny is lenne nekik egyben.
2018. febr. 4. 10:59
 13/27 A kérdező kommentje:

#10 Elfelejted,hogy mindenki pontozhat,aki erre jár,és regisztrálva van.Én egyedül kevés is lennék egy lepontozáshoz.Bár,ahogy írtam is nem értek egyet,mert egy külföldinek egy finom magyar szörp is újdonság,nem mindennapi,még,ha neked nem is. :) Én is szívesen megkóstolom majd az ottaniakat. :D

Amúgy valaki írta a túrórudit.Nem lenne rossz ötlet,de sajnos az nem áll napokig a tavaszi melegben.

2018. febr. 4. 14:07
 14/27 A kérdező kommentje:

#11 Egy rakat számukra rossz dolgot?LOL

Amúgy egy-egy süteményhez a szerencsi tortabevonó igen is jó,főleg,ha valami angol nyelvű magyar sütemény recepthez használják,amit adok.Érdekes vagy te is. :D

2018. febr. 4. 14:09
 15/27 A kérdező kommentje:
#11 Attól,hogy neked nem ízlik a szerencsi csoki,attól még másnak lehet jó.Szállj le a magas lóról.Nagy arc kell ahhoz,hogy beírj ilyet,hogy egy rakat számukra rossz dolgot viszek oda.Röhej. :D
2018. febr. 4. 14:10
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

11-es válaszoló vagyok.

Kérdezö te még iszonyat fiatal vagy, és ha ezt a kérdést nem tetted volna fel, akkor senkit nem érdekelne mit viszel. Te kérdezted és mi mind szinte ugyan azt írtuk, hogy hiába neked azok jó dolgok, másoknak nem és felesleges is.

A mai jóléti világban amikor itt nálunk a sima egyszerü boltban is 5-6 féle tortabevonót lehet kapni, de egy nagyobb üzletben akár 15 fajtát is, akkor az ember nem akar egy szerencsi tortabevonot. Miért is nem? Nem csak a minösége amiért nem, hanem azért mert a jóléti világban mindenkinek bevált termékei vannak, és akkor sem fog másikat használni, ha 30 db van a boltban másik.

Ha külföldit akarsz az max azért mert kirívoan jobb mint amit nálada boltban kapni. Ilyen pl a magyar pirospaprika, ami világviszonylatban jobb mint bárhol máshol...

A felhalmozodás a háztartásokban is oriási, már csak azt használjuk el föleg csokibol ami nagyon jó minöségü. Mi most karácsony táján kb 5 kg-nyi csokoládét és édességet kaptunk. Minap egy idegennek szivességet tettem és egy doboz orosz csokival hálálta meg... Hát ez lesz az elsö amit a férjem az irodájáb bevisz. 1 db-t megkostolunk belöle, de olyan mennyiségben van itthon finomabnál finomabb magas minöségi csokik, hogy képtelenek lennénk ennyit 1 évalatt megenni, így az ismeretlen megy az irodába.

2018. febr. 4. 14:23
 17/27 anonim válasza:
100%

Szia!

A nyáron én kínai családot látogattam,igaz csak 1 napra, de vittem nekik pirospaprikát, Balaton szeletet,Boci táblás csokit, Duna kavicsot és Dianás cukrot :)

2018. febr. 4. 14:32
 18/27 anonim ***** válasza:
68%
A 17es jókat írt. Én se értem a lepontozás oda senki nem sértegetett, véleményt kértél és azt kaptál. Ennek amit leírtál a 3/4 olyan amit csak jópofaságból fogadnak el. Pl torta bevono, szörp, lekvár, macskanyelv ilyeneket lehet ott is kapni és nem is kimondottan magyar dolgok.
2018. febr. 4. 15:03
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Elfelejtettem hogy én inkább segítenék vagy készítenék nekik valami magyaros kaját.
2018. febr. 4. 15:04
 20/27 anonim ***** válasza:
90%

Én Németországból írok, itt a szörp egyáltalán nem pozitív dolog - kapni lehet, de leginkább koktélokhoz veszik, úgy inni, ahogy Magyarországon szokás itt ismeretlen, és mivel tele van cukorral, nem ia akarnák megkóstolni.

A tortabevonó - akármennyire is dícséred, itt a legolcsóbb, legrosszabb minöség jó esetben, de még ennek is az alsó határa. Attól hogy NEKED ízlik, még másoknak, akik jobbhoz vannak szokva nem. És ez nemcsak a tortabevonóra érvényes, hanem minden csokifélére, az ottani ízek itt legfejebb kényszeredett vigyorgást eredményeznek, ha muszáj megkóstolniuk, de jónak nem fogják tartani.

Ahogy már többen írták, a (márkás, jó minöségü) magyar paprikapor, a valódi pálinka, esetleg minöségi bor az, amivel eléred azt, amit a kérdésedben írtál "fontos az első benyomás", a többi tippeddel az elsö benyomás minden lesz, csak nem jó!

2018. febr. 4. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!