Ez jó ajándék lenne a külföldi barátom anyukájának?
A barátom nem magyar, és a szüleivel most fogok először találkozni.
És mivel 2 hetet náluk fogok tölteni (másik országban laknak ugye), ezért szeretnék a szüleinek és a tesóinak is vinni valamilyen ajándékot, lehetőleg valami olyat, ami hungarikum.
Azt találtam ki, hogy anyukájának csinálok egy Ghymes CD-t, amire rámásolom azokat a Ghymes dalokat, amelyek szerintem a legszebbek.
Szerintetek ez mennyire lenne jó ajándék? Ő ugye nem tud magyarul, ennek ellenére szerintetek lehetséges, hogy szívesen hallgatna magyar dalokat?
Illetve nem túl egyszerű ajándék ez, hogy csak úgy másolok egy CD-t? Vagy nem gáz kicsit, mert hogy a CD-k ideje már egy kicsit lejárt?
Ti mit gondoltok?
(Ha esetleg valaki nem ismeri a Ghymest, itt van az egyik daluk:
https://www.youtube.com/watch?v=OQIy-s5svew )
22/L
Nem lehet véges mennyiségű csomagot magammal vinni, szóval arra nem lesz hely és súlykeretem, hogy még hűtőtáskát is vigyek.
23 kg-os lehet a bőrönd.
Lehet kis hűtőtasakot kapni:
Vagy egy egyszerű műanyag ételes dobozba teszed, zselés jégakkuval alatta-fölötte, és semmi baja nem lesz még a bőröndben sem.
Az én amerikai ismerőseim egy dologért nagyon odavoltak, ez pedig a magyar kártya (mellé angol nyelvű leírás egy-két magyar kártyajátékról, ilyet találsz bőven a neten), illetve volt, aki az anyukájának kalocsai hímzést vitt haza, mert tetszett neki. Lehet kapni fűszerpaprikát is kalocsai mintás kis zsákban, bár írtad, hogy nem nagy szakácsok.
A másolt CD tényleg kicsit gáz.
Másolt cd??? Ó, te jó ég...
(Mellesleg bűncselekmény...)
Amit vinnék: persze kérdés az anyagi kereted
azért a csokit ne írd le, hisz egy minőségi, hungarikumnak mondható csokiválogatás azért nem olcsó egyáltalán.
Ha édesszájú, vihetnél tájjellegű ételeket:
szatmári szilvalekvár
kesckeméti baraclekvár
birsalmasajt
mákos valamit
a Rudi pedig nem romlik meg egy nap aalatt hűtés nélkül, hidd el, van benne annyi tartósítószer
kürtős kalács
De rengeteg hungarikum van, miért pont a másolt cd jutott eszedbe?? Ha annyira tetszett neki a Ghymes, le tudja tölteni bármikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!