Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Ez jó ajándék lenne a külföldi...

Ez jó ajándék lenne a külföldi barátom anyukájának?

Figyelt kérdés

A barátom nem magyar, és a szüleivel most fogok először találkozni.

És mivel 2 hetet náluk fogok tölteni (másik országban laknak ugye), ezért szeretnék a szüleinek és a tesóinak is vinni valamilyen ajándékot, lehetőleg valami olyat, ami hungarikum.

Azt találtam ki, hogy anyukájának csinálok egy Ghymes CD-t, amire rámásolom azokat a Ghymes dalokat, amelyek szerintem a legszebbek.

Szerintetek ez mennyire lenne jó ajándék? Ő ugye nem tud magyarul, ennek ellenére szerintetek lehetséges, hogy szívesen hallgatna magyar dalokat?

Illetve nem túl egyszerű ajándék ez, hogy csak úgy másolok egy CD-t? Vagy nem gáz kicsit, mert hogy a CD-k ideje már egy kicsit lejárt?

Ti mit gondoltok?

(Ha esetleg valaki nem ismeri a Ghymest, itt van az egyik daluk:

https://www.youtube.com/watch?v=OQIy-s5svew )

22/L

2016. jan. 2. 13:19
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
77%
Ha arab,akkor az aranynak örülnek a legjobban.Viccet félretéve.A turórudit a külföldiek nem nagyon szeretik.Vigyél csokit,és valamilyen himzett teritõt, kulacsot stb.
2016. jan. 2. 14:32
 22/33 A kérdező kommentje:
USA
2016. jan. 2. 14:32
 23/33 anonim ***** válasza:
23%
Gyalog mész az USA-ba? Én már oda vittem ki túró rudit, sőt postán is adtam fel, de még soha nem lett semmi baja.
2016. jan. 2. 14:44
 24/33 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, szerintem azt hűtőben kéne tárolni, itt viszont több, mint 24 óráig nem lehet majd hűtőben.
2016. jan. 2. 14:45
 25/33 anonim ***** válasza:
13%
Berakod egy pici hűtőtáskába...
2016. jan. 2. 14:51
 26/33 A kérdező kommentje:

Nem lehet véges mennyiségű csomagot magammal vinni, szóval arra nem lesz hely és súlykeretem, hogy még hűtőtáskát is vigyek.

23 kg-os lehet a bőrönd.

2016. jan. 2. 14:54
 27/33 anonim ***** válasza:
54%

Lehet kis hűtőtasakot kapni:

[link]

Vagy egy egyszerű műanyag ételes dobozba teszed, zselés jégakkuval alatta-fölötte, és semmi baja nem lesz még a bőröndben sem.

2016. jan. 2. 14:58
 28/33 anonim válasza:
67%

Az én amerikai ismerőseim egy dologért nagyon odavoltak, ez pedig a magyar kártya (mellé angol nyelvű leírás egy-két magyar kártyajátékról, ilyet találsz bőven a neten), illetve volt, aki az anyukájának kalocsai hímzést vitt haza, mert tetszett neki. Lehet kapni fűszerpaprikát is kalocsai mintás kis zsákban, bár írtad, hogy nem nagy szakácsok.

A másolt CD tényleg kicsit gáz.

2016. jan. 2. 15:03
 29/33 A kérdező kommentje:
A magyar kártya tényleg jó ötlet, köszi!
2016. jan. 2. 15:06
 30/33 anonim ***** válasza:

Másolt cd??? Ó, te jó ég...

(Mellesleg bűncselekmény...)

Amit vinnék: persze kérdés az anyagi kereted

azért a csokit ne írd le, hisz egy minőségi, hungarikumnak mondható csokiválogatás azért nem olcsó egyáltalán.

Ha édesszájú, vihetnél tájjellegű ételeket:

szatmári szilvalekvár

kesckeméti baraclekvár

birsalmasajt

mákos valamit

a Rudi pedig nem romlik meg egy nap aalatt hűtés nélkül, hidd el, van benne annyi tartósítószer

kürtős kalács

De rengeteg hungarikum van, miért pont a másolt cd jutott eszedbe?? Ha annyira tetszett neki a Ghymes, le tudja tölteni bármikor.

2016. jan. 2. 16:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!