Ez jó ajándék lenne a külföldi barátom anyukájának?
A barátom nem magyar, és a szüleivel most fogok először találkozni.
És mivel 2 hetet náluk fogok tölteni (másik országban laknak ugye), ezért szeretnék a szüleinek és a tesóinak is vinni valamilyen ajándékot, lehetőleg valami olyat, ami hungarikum.
Azt találtam ki, hogy anyukájának csinálok egy Ghymes CD-t, amire rámásolom azokat a Ghymes dalokat, amelyek szerintem a legszebbek.
Szerintetek ez mennyire lenne jó ajándék? Ő ugye nem tud magyarul, ennek ellenére szerintetek lehetséges, hogy szívesen hallgatna magyar dalokat?
Illetve nem túl egyszerű ajándék ez, hogy csak úgy másolok egy CD-t? Vagy nem gáz kicsit, mert hogy a CD-k ideje már egy kicsit lejárt?
Ti mit gondoltok?
(Ha esetleg valaki nem ismeri a Ghymest, itt van az egyik daluk:
https://www.youtube.com/watch?v=OQIy-s5svew )
22/L
Egyetértek az elsővel.
Másolt cd-t én sem adnék ajándékba.
Vehetnék eredeti CD-t is, csak gondoltam személyesebb úgy ha magam csinálom, meg a legjobb dalokat tudom kiválasztani.
Amúgy valami desszertet is akarok vinni, pl Szamos marcipánt a CD mellé.
Bort amúgy nem viszek, mert az országba nem lehet alkoholt bevinni.
Csokit azt viszek igen, csak gondoltam kéne azon kívül valami mást is.
a cd szerintem se kéne. akkor már inkább húzz rá egy pendrivra pár magyar számot. de szerintem jobb,hogyha ott helyben mutatsz majd nekik, ha erre kerül a téma.
én vinnék túrórudit, valamint olyan kaját amit csak itthon lehet kapni.
és ugye ott leszel náluk 2 hétig, mutogathatsz nekik majd magyar recepteket.. pl amerikai ismerőseink odaáig voltak a lángosért meg a húsos palacsintáért . de a pörkölttel se nyúlhatsz mellé
ja és te is nyitott legyél náluk az új dolgokra.
Ha hungarikumban gondolkodsz, és nem szeszesitalt akarsz vinni, itt pl. vannak jó dolgok, amiknek egy háziasszony örülhet, és bármelyik nemzet konyhájában használható. A Szamos is jó a tesóknak, ezek mellé már elfér akár egy másolt CD. Szerkeszthetsz és nyomtathatsz hozzá borítót, ráírva, hogy ez a te válogatásod.
Én külföldön élek, és volt pár próbálkozásom, hogy külföldi barátaimnak megmutassam a magyar zenei világunkat. Emlékszem én is megmutattam nekik többek között a Ghymes-t. Elárulom, hogy az ami nekünk tetszik mert, az sok külföldinek nem tetszik. Én a helyedben a másolt Cd-t hanyagolnám.
Eleve az kínos, hogy másolt a CD, de hidd el, a zenével csúnyán mellé lehet lőni, főleg ha fogalmad sincs, hogy milyen a másik zenei ízlése.
Inkább ha már ott vagy, és éppen a zene a beszélgetés témája, akkor előkaphatod a SAJÁT CD-t, hogy
- "ezt hallgassa meg! Nagyon szép, nekem ez a kedvenc számom tőlük"
De mint ajándék hanyagold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!