Milyen ajándékot vegyek a párom unokahúgának? 32 éves, Angliában él kb.8 éve. Valami Mo-ra vagy a családra vonatkozó dolog kéne avagy mire vágyhat egy Angliába szakadt magyar?
Én is kint élek. Aminek én örülnék: (igaz kicsivel idősebb vagyok a unokahúgnál)
- túró rudi (sajnos itt nem lehet kapni, és az én városomban nincs magyarok boltja)
ilyenek is örülnék:
Hú, pont rám illik a leírás:D 32 éves, 8 éve Angliában:D
Túrórudinak én is örülnék. Ilyen hímzett akármiknek nem nagyon:D Házi kolbász, magyar fűszer, kaja, főzés nélküli pudingpor (tiramisuhoz), esetleg jó minőségű dió, búzadara, sportszelet, győri-bármi, és hasonlók, amik itt nincsenek. Hidd el, ezeknek jobban örülne. Pár napja voltak itt apuék látogatóba, hoztak ezekből...és még egy rúd pick parízert is kaptam nyamm:D
Szerintem ilyen magyaros giccsdolgoknak max a külföldiek örülnek, mert nekik újdonság, kuriózum, a kint élő magyarról meg felesleges azt feltételezni, hogy mindenáron arra vágyik, hogy Magyarországra emlékeztető tárgyakkal vegye magát körül.
Hazalátogat vagy ti látogatjátok meg?
Aminek a mi kint élő ismerőseink a legjobban örültek, azok a kint nem/nagyon nehezen, legfeljebb magyar boltokban kapható élelmiszerek voltak, ami itthon teljesen természetes, hogy minden sarki boltban van. Pl. gríz, pudingpor, túró rudi stb.
En is Angliaban elo magyar vagyok. Aminek en orulok, az a konyv. Itt eselytelen beszereznem :) Ha nem szeret kulonosebben olvasni, hasznos lehet hasonlo naptarfeleseg (ez szemely szerinti kedvencem)
Falinaptar is hasznos lehet, a nevnapok miatt.
Szoktam meg orulni a rejtvenyujsagoknak is. Vagy ha van meg ido, es ossze tudsz gyujteni egy ot erdeklo temaban parhavi ujsagot, magazint.
Túrórudit lehet otthon is csinálni,kevés macerával.
Sőt türórudi tortát is,a receptet a mindmegette.hu -ról szedtem.Nagyon finom lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!