Mi a véleményetek az ilyen ajándékozásról?
Nem azért, már megszoktam... De megint megkérdezték a szüleim, hogy minek örülnénk. Mondtam, hogy párom italnak, én könyvnek.. Erre közölték, hogy olyant szeretnének, ami hasznos, praktikus. Pl ajándékkosár.. Ezzel csak az a bibi, hogy mit tartalmaz...
Pezsgő: Ha ilyent kapunk, már lesz 3 üveggel, és egyedül párom iszik ( ő sem szilveszterkor, mert dolgozik, és fáradt lesz..)
Kávé: SZintén csak ő iszik, és 1 kimondott fajtát..
Tea: nem iszunk
Sós magvak: szintén egyedül párom, de újabban ő sem.
Max talán az édesség, ami elfogyna.
Maga a kosár: Mert szép.. Igen, de nincs hova kitenni.. ( meg szerintem az akkor szép, ha nincs megbontva..)
Mindneki jobban járna, ha megvennék, aminek tényleg örülünk, mert így szinte csak kényszer..
Másik rokonnal is meg volt beszélve, mit vesznek. Oké, mondom, akkor megrendelem, kifizetik, majd odaadják. Erre anyám megsúgta, vettek már, és épp olyant, amit ki nem állhatok...
Tényleg megszoktam, mert szinte csak muszájból van ez is :(
Akkor minek megkérdezni?
"Erre közölték, hogy olyant szeretnének, ami hasznos, praktikus. Pl ajándékkosár"
Ez mondjuk érdekes logika, szerintem az ajándékkosár tipikusan a "nem tudom, mit szeretnek, csak lesz benne valami, aminek örülnek" dolog a "kötelező" körök letudására.
Mióta felnőttem, tőlem is megkérdezik, minek örülnék, de szoktam mellé kapni meglepetéseket. Ez utóbbiak néha nagyon félre tudnak siklani, ha olyan dolgokat kapok, amit semmire nem tudok használni. Persze, hivatalból örül neki az ember, de őszintén, mit kezdjek pl egy termosszal, ha sosem iszom semmit sem melegen?:D Csak kerülgetem, és fáj a szívem érte, ha meglátom...
Ez a legrosszabb az ebben az ünnepben, mindenki kötelezőnek érzi, hogy valamit vásároljon. Őszintén szólva, én annak örülök ilyenkor, hogy összejön a család, és végre megáll picit a rohanás (már ha nem tanul valaki a vizsgaidőszakára).
Hasznos, praktikus? Az ajándékkosár az minden, csak ez a kettő nem...
Ha ennyire izzadtság szagú az egész ajándékozás, akkor miért csináljátok?
Passz, hogy miért csinálják.. Tavaly is úgy volt, hgoy nem lesz, aztán mikor mentünk, mégis adtak valamit. ( ami ciki volt, mert ugye megbeszéltük, hgoy nem lesz..) Sőt, volt olyan, mikor anyám közölte, hogy a lányom se kap, mert nincs pénz, csk a másik unokája, mivel ott a szülők ( 3-4x annyit keresnek, mint mi), és helyettük is megveszik, és azt adják a szüleim kezébe... ( majdnem elvárná, hogy így tegyünk mi is..).
Illetve lányomnak is megkérdezik, mit vegyenek ( olcsón), aztán kb duplájáért vesznek olyant, amit nem tud használni ( kapott már 6 számmal nagyobb ruhát, mert az fel lehet tűrni.., illetve olyan silány játékot, ami 2 használat után eltört...)
Amúgy nem szeretem az összejövetelt sem, nem olyan a család. Egyedül 1 tesóm szokott hozzánk jönni, az jó volt, de már ő sem jön. Jobb itthon hármasban tölteni, és nem kell senkivel jópofizni. Egyébként 27 múltam, de kb 10-12 éve ne mkaptam szülinapra semmit. ( még tortát is kb 2x ennyi idő alatt a szüleimtől).
Ami rosszabbul esik, hogy lányomnak karácsony előtt van a névnapja és szülinapja is, erre szüleim letudják egyben mindet.. Ráadásul még abba is belekötnek, hogy karácsonykor elkényeztetem a gyerkőcöt, mert minek neki sok holmi szerintük... ( szóval nem hogy ők nem kényeztetik, mint anno engem a nagyszüleim, hanem még azt is sajnálják, hogy mi költünk rá..)
Huh.. Na mindegy, csak kíváncsi voltam, más hogy érez ezzel kapcsolatban.. :D
Köszönöm a válaszokat
Tuti,hogy visszakérdeznék,hogy akkor minek kérdezi,ha úgyis ez akarja.
Vagy,hogy erre volt kupon,vagy mi.
Az meg a másik,hogy ne szóljon bele,hogy hogy neveled a saját gyerekedet.
Amúgy az előttem szólóknak igaza van,egyáltalán nem hasznos ez sem.
Vagy max annyiban,hogy tovább tudod ajándékozni.
A helyedben ugyanilyet adnék nekik,mert az "hasznos".
Nálunk csak a legszűkebb családban van ajándékozás. Így tudjuk, ki, mire vágyik, minek örülne.
Én nem értem a szüleidet. Az ajándékkosár mennyivel jobb, mint az ital és a könyv? Főleg, hogy az ajándékkosárban is szokott lenni ital :)
Meg minek kérdezne, ha utána nem is érdekli őket a válasz.
Viszont az sem jó, ha ti megveszitek magatoknak, az nem is ajándékozás.
Szerintem mondjátok ezentúl, hogy nem kértek semmit, max. egy kis apróságot.
Igazából nem is örülök az ajándékozásnak, mert nem tudunk nekik mit venni... Anyámnak könyv, szakácskönyv, konyhai holmi, stb nem jó, az sk dolgokat szerintem semmire nem tartja, apámnak max méregdrága horgászbotot lenne érdemes, de ugye sokba kerül... Semminek nem tudnak szerintem örülni. ( na jó, apám még talán italnak).
Régebben gondoltam rá, hgoy keresek/csinálok szakácskönyvet, erre ő: de van neki... Akkor olcsóbb konyhai holmi: azzal dolgozni kell ( amúgy is mindig főz.)
Rec.könyvre is azt mondj,a inkább hozzávalókat kér.. De ah azt vennék, akkor meg az lenne a baja, hogy meg kell csinálnia.. :D
Sajnos nincs a közelben.. .Sőt, még meki sincs.. :( Kisváros, szinte semmi lehetőség.. Illetve, ami van, anyámat nem érdekli.
Őket kb semmi nem érdekli. Nincs hobbija, nem jár sehova, stb. Sok eü problémája van. PL a szeme miatt nem tudo már olvasni, zavarja a számítógép, a tv, az olvasás, a kötés-horgolás, menni se igazán tud, szóval csak van... Ja, és a ruhák, smink, stb se érdekli..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!