Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Hogyan lehet jól kijönni...

Hogyan lehet jól kijönni ebből a kellemetlen helyzetből?

Figyelt kérdés

Születésnapomra anyósom meglepett jópár használt ruhával. Nem szép és nem keveset használt ízléses darabokra kell gondolni. Csupa olyan, amilyet eleve soha nem vettem volna fel, még akkor sem, mikor divatosnak számítottak és jó állapotba voltak. De ezek a ruhák nagyon nem is szépek, nincsenek is jó állapotban.

Szóval olyanok, amiknek max. olyan örülne, aki épp meg akar fagyni télen, és nincs semmije így aztán teljesen mindegy, hogy mi melegíti. Még a méretek se nagyon stimmelnek. Elég rosszul esett.

Nem vártam volna el semmit, de azért a széthordott használt ruhák rosszul estek. Valahogy ez olyan, hogy ennél még az is jobb, ha semmit se kap az ember, mert hát tényleg nem tudom mit gondoljak erről az "ajándékról".

Nem is értem. Én nem akartam kellemetlen helyzetet, így megköszöntem szépen, meg ilyesmi. De nem tudom mit tegyek, mert ha nem mondom meg neki, hogy hát nagyon nem talált be az ajándékkal, akkor attól félek hordani fogja nekem a turkálóból a hasonló gyönyörűségeket. De ha meg megmondom neki, akkor jól megsértődik, mert olyan lesz, mintha én lehordanám az ő ízlését. De közben meg én tök megalázónak érzem, hogy olyan ruhákat adott nekem születésnapi ajándékba, amiknek egy részét már a rászorulóknak sem adnám, hanem mennének újrahasznosításra, mert tényleg tök leharcoltak.. Nem is tudom mit gondol rólam. Mit csináljak, mit mondjak neki?

Én mindig nagyon szépen öltözködök, erre nagyon figyelek. Még a használtság hagyján lenne, de nekem ajándékba már az is eleve fura lenne. Na de ILYEN használt ruhák?

2014. jan. 3. 23:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

És ezt hogy adja? Ajándékcsomagolóba becsomagolja? Mert úgy én is gázosnak érzem.. de ha külön egy "szatyorban" csak úgy odaadja.. hát istenem.. De megértelek.

Mondd neki, hogy egyáltalán nem szeretsz ruhákat kapni, mert magad szereted őket kiválasztani, esetleg menjetek el együtt egy (jó drága) ruházati boltba és mutasd meg neki, miket szeretsz.. és akkor hátha leszokik erről :)

2014. jan. 3. 23:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Becsomagolta papírba. Ez volt az ajándék úgy rendesen, ahogy ezt szokták. :( Gondolhatod hogy ledöbbentem, mikor kinyitottam.
2014. jan. 3. 23:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Uhh.. hát szegény Te..

Ne azt nondd neki hogy nem talált be az ajándékkal.. hanem azt, hogy nem pont ezeket a ruhákat szereted, (és tényleg mutass neki egy két olyan darabot ami tetszik - és lehetőleg olyan boltban ahol újakat árulnak - jó drágákat... :) Nehéz ezt diplomatikusan megoldani, de te ismered igazából anyósodat, biztos neki is megvan az, amivel "elterelhetnéd" a figyelmét erről a "figyelmességről"... vagy mondd, hogy nem szeretsz ruhákat kapni, mert a méret általában nem szokott jó lenni... de szeretsz kapni inkább .. (és mondasz valami mást).

2014. jan. 3. 23:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Az a legnagyobb baj, hogy így utólag nem tudom mit mondjak ugye. Mert akkor nem mondtam meg, nem akartam udvariatlan lenni. Bármennyire is illetlenség volt eleve az ajándék szerintem. De most így utólag mondjam, hogy hát közben meggondoltam magam? Vagy várjam meg, hogy vajon legközelebb is ilyesmit kapok-e és akkor szóljak?
2014. jan. 4. 00:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát részvétem. Annyit azért jó lenne kideríteni, hogy szándékosan meg akart-e megbántani vele, vagy komolyan gondolta. Ha az első, akkor max viszonozhatod legközelebb valami hasonló figyelmességgel, ha az utóbbi, akkor esetleg mesélhetnél neki a kedvenc márkáidról, árakról, miért is tetszik egy ruha, hátha rájön, hogy az ár mellett léteznek egyéb szempontok is. Amúgy a férjed is beszélhetne az anyjával, hogy ne akarja már hogy a feleségét hajléktalannak öltöztesse...
2014. jan. 4. 00:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyszerűen dobd ki a kacatokat. Ha látja, hogy nem hordod az "ajándékait", majdcsak leesik neki a tantusz. Ha szóbahozza, szép nyugodtan mondd meg neki, hogy se a méret se a minőség nem volt megfelő! Nem baj ha megsértődik, legalább legközelebb nem vesz ilyen vackokat. Ettől tényleg még a semmi is jobb...
2014. jan. 4. 05:18
 7/8 anonim válasza:

Szerintem első lépésként az ízlésvilágodat véssed erősen bele a fejébe, és néha hangoztasd, hogy pl. annyi felesleges ruhád van, hogy felrakod vaterára/eladod valakinek.

De én elsőként az ízlést tisztáznám.

2016. máj. 28. 18:50
 8/8 anonim válasza:

(előző vagyok)

(((Rendszeresen használt ruhát vásárolok, ahol a minőségét igenis nézem. (persze jó ruhaboltot kell hozzá találni, ami nem lehetetlen). Attól, hogy nem bershkás vagy h&mes cuccokba járok, igényes vagyok, s merem kockáztatni igényesebben is öltözök jó néhány márkamániás nőnél. (ez zárójelben idekívánkozott))))

2016. máj. 28. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!