Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Tabu és prosztó használt...

Tabu és prosztó használt ajándékokat ajándékozni?

Figyelt kérdés

szept. 21. 12:47
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Egyéb, kifejtem válaszban
25 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Családtag vagy közeli barát esetében, akikről például tudom, hogy szereti az egyedi dolgokat / követi a "no waste" elvet és tudja, hogy a dolgok újrahasznosítása jó dolog, tehát maga is vásárol használt ruha boltokban, antikváriumban stb, simán veszek ilyen ajándékot. De távolabbi ismerősnek, kollégának nem vennék ilyesmit, mivel van, aki irtózik az ilyesmitől, megsértődne, vagy lenézné az ajándékot adót.
szept. 21. 13:21
 2/10 anonim válasza:
87%

Mit? Kinek? Mire?

Pl. használt ruha SZERINTEM igen. De egy használt laptop, sulis srácnak, ha nem egy ipari hulladék, az miért lenne gáz?

(Az első laptopom egy használt, halott akksis gép volt. Rokonomtól kaptam névnapomra. Kiváló gép volt, évekig használtam, csak ugye állandóan konnektorról. Apple gép volt, akkoriban nekem egy vagyon lett volna új akksi bele.)

szept. 21. 13:40
 3/10 anonim válasza:
94%
Nem árt tudni, hogy az illető nyitott-e ilyesmire. Ha igen, akkor semmi akadálya. Van olyan barátnőm, aki évekig hajkurászott egy bizonyos retro márkás dzsekit turikban (boltokban már rég nem lehet kapni, már nem gyártják). És mikor megkapta, határtalan volt az öröme. Van számos más keresett retro termék is, amihez már csak használtan lehet hozzájutni. Bútor stb esetében is hozzálehet jutni kiváló darabokhoz fillérekért. Vagy például gyakori, hogy egy édesanya tovább ajándékozza a pici gyerekruhákat egy kismama ismerősének. Óriási segítség (anyagilag), a gyerek meg úgyis kinövi hónapok alatt, minek mindenből újat felhalmozni?
szept. 21. 14:01
 4/10 kürtőskalácska ***** válasza:
90%

Amit felettem írtak attól függ mi az a dolog.

Én pl nagyon örültem egy régi télikabátnak hozzá egy régi kötött sállal,mert ilyet nem lehet a boltban kapni.

Vagy a használt videójátkénak is nagyon örültem.

szept. 21. 16:25
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Alkalomra ajándékozni szerintem nem a legjobb, de csak úgy ni odaadni szuper hasznos.
szept. 22. 21:02
 6/10 anonim ***** válasza:

Attól függ, mi az és mennyire használt, meg hogy kinek adod.

Használt óvszert szerintem ne.

Rokonnak valamit ami neki még jó neked nem kell az régebben is szokás volt, gondolom most is.

szept. 22. 22:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Mindenképpen. Ha egy használt (és még jó, használható) valamit oda szeretnék másnak adni, azt nem ajándéknak adom valamilyen ünnepre (karácsony, szülinap), hanem csak odaadom. És persze megkérdezem, hogy kell-e egyáltalán neki.

Én kaptam már karácsonyra használt ruhát, ami ráadásul 3 mérettel nagyobb volt, mint a saját méretem. :S

szept. 23. 09:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvasom végig amiket már írtak, bocs. Nem bunkóságból!

A nyáron egy kislánytól kaptam egy WC-papír gurigát. Igen, a közepét. Valamit festegetett rá, mert szereti csinálni. Jó szívvel adta, és őrzöm ma i. Ha még élni fogok, sok-sok év múltával meg fogom mutatni neki.

Hogy ez nem használt, a kérdés meg arról szól? Számomra a szív a fontos. Hogy szeretettel adják, gondoltak rám, vagy csak kipipáltak egy rovatot. Utóbbiban is volt részem.

szept. 26. 17:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Lehet prosztó a boltban vett ajándék, is pl kaptam már két mérettel nagyobb bolti felsőt, akkor még testképzavarosként. De kaptam már első kiadásos,ráadásul nálam idősebb (rock) bakelit lemezt is aminek nagyon örültem. Nem az a lényeg hogy hol veszed, hanem hogy mennyire ismered azt aki kapja.
okt. 9. 23:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem minden esetben, függ attól hogy kinek adod, mit és milyen alkalomra. Távoli ismerősnek, kollégának, akiket nem ismersz jól, nem illik. Családtagnak vagy barátnak lehet, mert őket ismered annyira hogy tudd, hogy maguknak mi az, amit használtan is megvennének, és mi az, amiből ragaszkodnak az újhoz. Illetve alkalomra, ünnepre ajándékba nem illik a saját kiselejtezett cuccaidat adni. Persze ezeket is nyugodtan felajánlhatod valakinek, de úgy, hogy vissza tudja udvariasan utasítani, ha nincs szüksége rá, tehát ne ez legyen az illető születésnapi ajándéka. De ha olyasmi, amire a megajándékozott vágyik, akkor használtat is vehetsz akár alkalomra is, a lényeg az, hogy ne azt érezze belőle, hogy olyasmit adtál neki, ami otthon hevert nálad, és csak azért adtad neki, mert neked már nem kell. Például az bunkó dolog, ha otthon van nálad egy csomó könyv, amit valami idős rokontól örököltél, és kiveszel közüle egyet, ami neked nem kell, hogy ez jó lesz majd karácsonyi ajándéknak. Ha viszont tudod valakiről, hogy van egy olyan könyv, amit szeretne, de már nem kapható, mert régebben adták ki, és te beszerzed neki használtan jó állapotban, az már egy jó ajándék. Mindkét esetben használt könyvet adsz, de a kettő között azért elég nagy a különbség. Vagy ha eltört az illető kedvenc Ikeás vázája, és nem tud újat venni, mert már kifutott termék, akkor szintén jó ajándék lehet, ha beszerzed neki használtan. A lényeg, hogy csak akkor adj ilyesmit, ha biztosan tudod, hogy az illető örülni fog neki.
okt. 13. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!