Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Mennyit szoktatok nászajándékb...

Mennyit szoktatok nászajándékba adni?

Figyelt kérdés
Esküvőre vagyok hivatalos és nem tudom mennyit adjak. Amúgy unokatestvérem esküvője, nem állunk egymáshoz túl közel. Nagy esküvő lesz, egyedül megyek

2021. júl. 4. 12:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%

Na én ezért nem járok esküvőre..egy kész anyagi csőd annak, akinek tényleg nincs egy ruhája sem ilyen alkalomra...

Elvárják a több 10e naszajandekot, a ruha-cipo megint több 10e.. szerintem ez tökre nevetséges. És a legtöbb párt tényleg csak az érdekli, hogy mennyit gyűjt össze (legalábbis a környezetemben ez így van).

Én inkább elmegyek Balira megeskudni kettesben a vőlegényemmel, így én sem várom el, hogy az én eskuvomre bárki is adjon bármit.

2021. júl. 4. 23:59
 12/20 anonim ***** válasza:
89%
Én 10-20 ezer között szoktam.
2021. júl. 5. 12:07
 13/20 anonim válasza:
89%
20 ezer a manapság szokványos tarifa. Nem dől össze a világ, ha kevesebbet adsz, de ha anyagias szararc az unokatesód, akkor a tízezresre valószínűleg fintorogni fog. A huszassal nem lehet mellélőni, szinte minden alapfokozatú (tehát nem közeli) vendég ennyit ad.
2021. júl. 5. 16:56
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Annyit adjál amennyit nélkülözni tudsz, és jó szívvel adod.
2021. júl. 5. 20:04
 15/20 anonim ***** válasza:
43%

4-es "A ruha-cipő kérdést nem értem, hidd el nekem, senkit nem fog érdekelni, hogy te rajtad milyen ruha lesz. :D"

Ez azért durva volt, mélyen szégyelld el magadot!

Van aki nyilván többet ad, mint a fogyasztás. Meg az, hogy mennyibe kerül a díszítés, az ifjú pár ruhái, annak mi köze van a kérdezőhöz. Egy lány egyedül nyilván rohadt sok ételt fog fogyasztani, 2-3 ezernél nem tudom elképzelni hogy többet.

Kérdező adj amennyit jónak látsz! Na és vegyél csinos ruhát!😊

2021. júl. 6. 00:24
 16/20 anonim ***** válasza:
82%
Két éve én is unokatestvérem esküvőjére kaptam meghívást. Én 30 ezer forint és 15 sorsjegyet adtam nekik. Nem tudom, hogy ez vajon fedezte-e a költségeket... Akik előttem írták is, hogy például 16 ezer per fő csak az étkezés. Pont korona előtt szerveztem munka kapcsán egy rendezvényt és ott az étterem 50-70 főre számolva nagyjából 8-9 ezer forintos áron vállalta. Nálunk 3-4 fogásos étkezés volt, két menüből lehetett választani és az árban benne voltak az aprósütemények/nasik és italok ára is. Igaz alkohol nem volt, de arra fejenként elmegy +8 ezer forint? Vagy mitől lesz az esküvői menü ilyen drága? Előre félek mi lesz, ha a sajátomat kell majd szervezni... :D
2021. júl. 6. 11:33
 17/20 anonim ***** válasza:
79%
Egyet megtudtunk ebből a diskurzusból: a lakodalom is csak a pénzről szól és a látszatról, mint minden más manapság. :)
2021. júl. 6. 11:37
 18/20 A kérdező kommentje:

Huhh, köszi ezt a sok választ, úgy tűnik ez mindig nehéz téma 😅

Összeget még mindig nem sikerült eldöntenem, szerintem 20körül adok.

Kaparós sorsegyre én is gondoltam, mert ismerős egy csomó pénzt összeszedett vele, viszont arra húzta a száját.

Mindegy, majd borítékba rakom, nevet nem írok rá, 80 vendég közül csak nem nézik meg, hogy kinek a borítékán van név

2021. júl. 6. 13:40
 19/20 anonim ***** válasza:
92%
Igen a 20K-val nem tudsz nagyon mellélőni
2021. júl. 6. 14:27
 20/20 anonim ***** válasza:
76%

15-os, nagyon jo logika, majd megmondjak az etteremnek hogy ez a vendeg csak 2-3 ezerert fogyaszt, hadd ne kelljen mar kifizetni az egesz menuarat 😅

16-os, igen, tedd valami elé/moge h esküvő, es minimum ketszeres szorzo.

az osszes tobbire reflektalva: az volt a kerdes, mennyit illik adni, nem az h illik-e. nem kötelezo nyilván, es a felsoroltak is csak iranyadok a tanacstalanaknak.

biztosan van aki a penzre megy az eskuvon is, de van olyan is aki egyaltalan nem.

ettol fuggetlenul szerintem illik adni, az eskuvo jobb esetben nem a parert van, hanem a csaladert, baratokert, nekik is szervezzuk, hogy kozossen unnepelhessunk. aki nem igy gondolja, az valoban elmegy 2 tanuval a hivatalba, vagy kettesben Balira.

szerintem viszont ha valaki megtisztel azzal, hogy neghiv teged hogy egyutt unnepeljetek, illik megajándékozni, es nem feltétlenül arrol van szó, hogy a vendeg fizesse a fogyasztasat (bar megjegyzem, kisebb ettermi eskuvoknek sokan azt kerik, hogy ajandek helyett mindenki a sajat fogyasztasat rendezze), hanem a naszajandekrol, aminek régen tenyleg hagyomanya volt a kozos elet kezdetehez.

nyilván nem az aranyasokrol beszelek, ami nyilvan az eskuvobizniszben is elofordul.

termeszetesen elfogadom azt a velemenyt is, ha valakinek 10ezer ftra telik, az is szep ajandek, ha szívből adja.

sot azt is elfogadom, ha valaki nem ad penzt, bar szerintem azt minimum valami egyeb ajandekkal illik ellensulyozni, mert szimplan tahosag.

2021. júl. 7. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!