Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Mennyit szoktatok nászajándékb...

Mennyit szoktatok nászajándékba adni?

Figyelt kérdés
Esküvőre vagyok hivatalos és nem tudom mennyit adjak. Amúgy unokatestvérem esküvője, nem állunk egymáshoz túl közel. Nagy esküvő lesz, egyedül megyek

2021. júl. 4. 12:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
12%

Általában annyit illik vinni, amennyit kb. fogyasztasz majd.

Tehát ha 5 felest tervezel beverni, meg az összes sültet, tortát felzabálod, akkor azért illik ~10.000 Ft értékben adni, meg azért csak közeli rokon.

2021. júl. 4. 12:25
 2/20 anonim ***** válasza:
84%

Keresztlányomnak 80-at adtam.

A 10 szerintem mivel unokatestvér kevés.20-30közt

2021. júl. 4. 13:23
 3/20 A kérdező kommentje:
Először én is 10re gondoltam, de félek, hogy kicsit kevés lenne. Viszont közben ott motoszkál a fejemben, hogy ruhát kellett venni, cipőm még nincs is(nem nagyon hordok ilyen cipőket) illetve még az utazást is meg kell oldani valahogy, ráadásul rámegy egy szabadnapom is(péntek délután lesz a szertartás)
2021. júl. 4. 13:37
 4/20 anonim ***** válasza:
65%

Írod, hogy nagy esküvő, gondolom lakodalom is. Jómagam nemrég szerveztem esküvőt. Az hogy ő vendégül lát téged, csak az étel-ital amit fogyasztasz, 15.000-20.000 Ft-ra jön ki rendezvényházban/étteremben.

A ruha-cipő kérdést nem értem, hidd el nekem, senkit nem fog érdekelni, hogy te rajtad milyen ruha lesz. :D

2021. júl. 4. 14:38
 5/20 anonim ***** válasza:
62%

Utolsó vagyok, még az elsőre reflektálnék: azt aligha lehet nászajándéknak nevezni, ha annyit adsz, amennyit fogyasztasz.

Rendben van az, ha nem engedhetsz meg magadnak többet, de nem annyit "illik" adni.

Korábban nagy hagyománya volt a falusi lagziknak, amit összefogással fillérekből meg lehetett szervezni, meg általában a szülők fizették, így a kisebb összegű nászajándék is mehetett arra, hogy a fiatalok megalapozzák az életüket.

Ma már ez nem így van, nagy költség egy esküvő, az említett 15-20 ezer Ft csak a fogyasztás (étel-ital-sütemény), mellette vannak egyéb fix költségei a párnak, pl. ruhák, cipők, dekor, vőfély, zenekar, stb.) Tehát, ha mindenki úgy gondolkozna, hogy annyit ad amennyit fogyaszt, hamar csődbe menne az esküvő biznisz, mert bizony sok pár számít a nászajándék pénzre, van, aki utólag abból rendezi pl. az étterem költséget. :)

2021. júl. 4. 14:43
 6/20 A kérdező kommentje:
A ruha kérdés, lány vagyok és farmeron kívül nem nagyon akad más ruhám, abban még nem illik, ki is lenne akadva. Én is úgy gondoltam, hogy a fogyasztáson kívül is kéne adni, viszont a fogyasztást nem nagyon tudom kiszámolni. Annyit mondott, hogy italnál korlátlan italra fizettek be, a kaja többféle menü lesz, azt nem tudom. Csak az össz költséget mondta, viszont abban ugye benne van a ruha, fotós minden egyéb is azt sem tartom jónak, hogy azzal elosztom(plusz olyan összeg jön ki ami felett ha még fizetek eléggé megterhelő lenne anyagilag).
2021. júl. 4. 14:55
 7/20 anonim ***** válasza:
77%

Mindig kiakadok, amikor elvárják, hogy a vendég kifizesse a fogyasztását, még ha ez ma divat is lett. A meghívott vendég, akivel nem illik kifizetni a vacsora árát! Akinek nincs pénze lakodalomra, az ne tartson lakodalmat!

Adj, amennyit a pénztárcád elbír. Vegyél egy szoknya, blúzt vagy kisruhát magadnak. Amit máskor is hordhatsz.

2021. júl. 4. 16:37
 8/20 anonim ***** válasza:
84%
Ez az illik,nem illik... Miert kene kifizetni a fogyasztást,a par ruháját,meg ezeket? A par szeretne,nem a vendégek fizessek mar ki. Mondom ezt ugy,hogy 1 honap mulva eskuvom lesz 🤷‍♀️ ha 10ezret bir el a pénztárca,annyit adsz. Legjobb baratnom egyben tanum,tudom,hogy eleg rosszul all anyagilag. Mondtam is neki,hogy ezen ne aggódjon. Akkor el se hívjam? Ha valaki esküvőt tart,azt meg lehet oldani,hogy csak bemesz 2 tanúval es alairsz. A tobbit a par akarja,akkor ne a násznép fizesse mar ki
2021. júl. 4. 17:34
 9/20 anonim ***** válasza:
76%
2 éve volt az esküvőnk, 16500 forint volt a vacsora per fő. 20 ezret szoktunk adni fejenként. Minden rosszindulat nélkül, arról nem a pár tehet, hogy nincs egy olyan ruhád sem, amiben meg lehet jelenni (nekem sincs sok ruhám, de esküvőre, temetésre van azért egy-egy).
2021. júl. 4. 20:49
 10/20 anonim ***** válasza:
79%

Adj egy 20ast, reméljük 1x esküszik az unokatesó és akkor béke lesz. A legjobb trükk az,hogy 20darab ezrest beteszel a boritékba és akkor jo vastagnak tünik. Amikor kinyitják jön a meglepi,de addigra elfelejtik ki adta.

Hogyha nagy esküvő akkor öltözz szépen, lesz magányos srác is, ilyenkor szivesen ismerkedik mindenki.

2021. júl. 4. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!