Mennyit szoktatok nászajándékba adni?
Általában annyit illik vinni, amennyit kb. fogyasztasz majd.
Tehát ha 5 felest tervezel beverni, meg az összes sültet, tortát felzabálod, akkor azért illik ~10.000 Ft értékben adni, meg azért csak közeli rokon.
Keresztlányomnak 80-at adtam.
A 10 szerintem mivel unokatestvér kevés.20-30közt
Írod, hogy nagy esküvő, gondolom lakodalom is. Jómagam nemrég szerveztem esküvőt. Az hogy ő vendégül lát téged, csak az étel-ital amit fogyasztasz, 15.000-20.000 Ft-ra jön ki rendezvényházban/étteremben.
A ruha-cipő kérdést nem értem, hidd el nekem, senkit nem fog érdekelni, hogy te rajtad milyen ruha lesz. :D
Utolsó vagyok, még az elsőre reflektálnék: azt aligha lehet nászajándéknak nevezni, ha annyit adsz, amennyit fogyasztasz.
Rendben van az, ha nem engedhetsz meg magadnak többet, de nem annyit "illik" adni.
Korábban nagy hagyománya volt a falusi lagziknak, amit összefogással fillérekből meg lehetett szervezni, meg általában a szülők fizették, így a kisebb összegű nászajándék is mehetett arra, hogy a fiatalok megalapozzák az életüket.
Ma már ez nem így van, nagy költség egy esküvő, az említett 15-20 ezer Ft csak a fogyasztás (étel-ital-sütemény), mellette vannak egyéb fix költségei a párnak, pl. ruhák, cipők, dekor, vőfély, zenekar, stb.) Tehát, ha mindenki úgy gondolkozna, hogy annyit ad amennyit fogyaszt, hamar csődbe menne az esküvő biznisz, mert bizony sok pár számít a nászajándék pénzre, van, aki utólag abból rendezi pl. az étterem költséget. :)
Mindig kiakadok, amikor elvárják, hogy a vendég kifizesse a fogyasztását, még ha ez ma divat is lett. A meghívott vendég, akivel nem illik kifizetni a vacsora árát! Akinek nincs pénze lakodalomra, az ne tartson lakodalmat!
Adj, amennyit a pénztárcád elbír. Vegyél egy szoknya, blúzt vagy kisruhát magadnak. Amit máskor is hordhatsz.
Adj egy 20ast, reméljük 1x esküszik az unokatesó és akkor béke lesz. A legjobb trükk az,hogy 20darab ezrest beteszel a boritékba és akkor jo vastagnak tünik. Amikor kinyitják jön a meglepi,de addigra elfelejtik ki adta.
Hogyha nagy esküvő akkor öltözz szépen, lesz magányos srác is, ilyenkor szivesen ismerkedik mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!