Mennyi penzt illik adni a testvérnek naszajándékba?
Egyedülálló vagyok, közalkalmazotti bérből elek. A fizetésem nagy részét elviszi az albi+rezsi+kaja. Plusz probalok osszekuporgatni is mindig valamit a fizetésemből. Testvérem sokkal jobb színvonalon el,mint en.
Ezekutan mennyit kellene adnom, hogy ne érje szo a haz elejét? (O eleg pénzszórós es folyton megszól a spórolásaim végett. Nem akarok megint en lenni a skót a szemében a naszajandekommal.)
Mi a viszonyítási alap? Legyszi írjatok meg, mert nyárig van idom összegyűjteni.
Koszonom!
Mindenképpen illik adni valamit, az értéke függ a pénzügyi helyzetedtől, illetve milyen viszonyban vagytok stb.
Egy testvérnél szerintem nem a pénz számít, hanem a gesztus. Tegyük fel láttatok valamit, vagy beszéltetek valamiről korábban, amire te emlékszel és ezt adod neki.
Én nem várnám el a testvéremtől, hogy nagy értékű ajándékot adjon, ha viszonylag rossz anyagi helyzetben van.
Koszonom! Mindannyian kedvesek es segitokeszek voltatok! Azert csak bennem van,hogy illik adni penzt, tudom, hogyha nem is mondja nekem, de egymast közt a párjával vagy magában megjegyezné,ha nem vagy “csak” 10-20ezerrel allitanek oda.
Nálunk anyukám szulinapja is mindig vita,mert közös ajándékot akar a szinten jómódú bátyámmal ram beszélni, de sose tudok beszállni, mert mindig nagyon nsgy értékű dolgokat néznek ki. En ezert kulon ajandekozom őt es holt kellemetlen mar!
De azt kommentek nelkul is erzem legbelül,hogy nem errol kellene annak a napnak szólnia családon belül.:/ ... es megis mar most agyalok,osztok-szorzok. Azert adtatok némi elgondokodasra okot, koszonom a valaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!