Ajándékba adott mobiltelefont, visszakövetelhetek, ha én vettem fel rá a hitelt és a nevemen van?
Általános szabály az, hogy ajándékot akkor lehet visszakövetelni, ha a megakadályozott érdemtelenné vált rá. Hogy milyen típusú, értékű ajándékoknál van ez nem tudom.
A hazudott nekem, lehülyézett stb. nem ilyen. Ha gyilkosságért körözik, rád gyújtotta a házad stb. már elég ok.
Igen. Az egyes jól írta, ehhez annyit még: ki vette fel a hitelt? Beelegyeztél? Ha nem, miért nem tudtál róla, hogy az adataidat használják? Miért van a neveden?
Ha az ajándlkozó érdemtelenné vált az ajándékra, az visszakövetelhető. Peres úton.
Papírok nálad vannak?
Tudsz a telefonból téglát is csinálni vele.
Amúgy nem kell ügyvéd. Ilyen esetekben már a békéltető testület is jogerős határozatot hozhat.
:) téglát csinálni annyi, hogy a telefont imei alapján letiltják és soha többet nem lesz használható. És ezt nem is lehet visszacsinálni. Tehát annyit fog érni, mint egy tégla. De ez már csak arra jó, hogy csak azért is kárt szenvedjen a másik.
Remélem erre nem kell sort keríteni!
1: beszéljétek meg
2: békéltetőt felkeresni
3: további jogi procedúrák (csak ez már drágább, mint egy telefon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!