Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Egy orvosnak mit tudnék adni...

Egy orvosnak mit tudnék adni az alábbi esetben?

Figyelt kérdés
A háziorvosomról van szó. Sosem voltam egy gyakran orvoshoz járó valaki, azonban most az év utolsó részében adódtak olyan problémáim ami miatt hetente-kéthetente megfordultam nála, és mindig nagyon kedvesen, lelkiismeretesen ellátott, tényleg csak jót mondhatok rá. Tudom, hogy alapesetben nem kell ajándékozni, de én úgy érzem szeretném Neki meghálálni amit eddig értem tett! Mit adhatnék, és milyen értékben? Egy 40 év körüli nőről van szó, illetve az asszisztensnőnek is vinnék valamit, mert ő is nagyon kedves, segítőkész. Köszi a segítséget, és trollkodást nem kérek, köszi! :)

2019. dec. 7. 12:57
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Illetve még 1, lehet, bugyuta kérdés, de tényleg nincs ilyeneben még tapasztalatom, hogy illik az ilyen...

Ha alapvetően nem kell menned az illető orvoshoz, mert aktuálisan problémád nincs, akkor, hogy illik ezt, kivárod a sorod, ugyanúgy bemész csak ezért, és átadod, vagy, hogy ti, hogy szoktátok ezt? Vagy megvárod a rendelési idő végét? Tényleg bocsi, de nem akarom, hogy hülyén jöjjön ki a dolog.

2019. dec. 7. 13:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Tudom azt is, hogy nőnek alapvetően italt nem illik adni, de szerintetek házi készítésű valamilyen likőrt -amit én csinálok,amúgy a családnak is idénre- pl. egy szép üvegbe beletöltve nem lenne esetleg jó ötlet?
2019. dec. 7. 13:14
 3/12 anonim válasza:

A házi készítési likőr jó ötlet, de lehet édesség, finomabb teafű, kávé is. Ha elegánsan öltözik, akkor valami díszesebb dobozos valamiket vegyél. Ha praktikusan, akkor praktikus dolgokat.

Vidéken mai napig szokás mindenfélét adni a dokiknak, csak úgy, kedvességből. Menj a rendelési idő végére, és lepd meg őket. Sok sikert :)

2019. dec. 7. 16:44
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2019. dec. 7. 17:13
 5/12 anonim ***** válasza:
Én alkoholt biztos nem adnék,mert mivel orvos ezért tisztában van ( vagy kéne lennie) az alkohol káros hatásaival.
2019. dec. 8. 12:33
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is, utolsó. Nos, nekem csak azért fordult meg a fejemben eddig, hogy talán alkoholt nem kéne, mert hölgy az illető, az amit írtál, így igaz, viszont rengeteg orvosnak szoktak alkoholt adni, attól még, hogy náluk jobban senki sincs tisztában, mennyire káros az. A családomban is van két orvos egyébként, akik férfiak, így az èv ezen szakàban annyi piát kapnak, hogy nem tudnak vele mit csinálni. Házi készítésű likőr alatt ilyesmire gondoltam: kókuszlikőr, narancslikőr, limoncello stb. Tehát ilyen édesebb, nőiesebb ital. De valóban lehet, hogy jobb ötlet inkább mást adni...
2019. dec. 8. 16:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Jó ötlet a saját készítésű vagy esetleg kávé, tea ajándékcsomag, bon-bon, most aktuális dobozos szaloncukor (Milka, Szamos, Stühmer, Bonbonetti). Mi vidéken élünk, itt mindennek örülnek. Anyukám pl. most pucolt nekik diót, azt kapnak 1-1 kg-t és 1-1 üveg mézet. Ő leginkább gyógyszert iratni jár, 2-3 havonta szokott nekik vinni valamit. Nem kell kivárni a sorod, kopogj be!
2019. dec. 9. 04:11
 8/12 anonim válasza:
100%
Orvosként én eddig legjobban disznózsírnak, fagyinak, valamint gombának örültem. :-D Éhenkórász vagyok... :-(
2019. dec. 9. 15:56
 9/12 anonim válasza:
100%
De szokott lenni tök, füge, csoki, bor, aranygaluska, mikuláscsomsg stb. is. :-D
2019. dec. 9. 15:59
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :) Végülis összeállítottam Neki(k) egy csomagot. A dokinő kap különlegesebb kávét, teát, kézműves csokit, és megy mellé egy kis üveg általam készített likőr is. :) Az asszisztensnő is kap egy jobb kávét, és kézműves csokit, kb. ennyit terveztem. :)
2019. dec. 12. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!