Ti honnan tanultatok húrelméletet?
Javaslatok kénének könyvre (leginkább PDF).
Köszi! :)
Mert te fizika bsc-nyi matekkal tisztában vagy az orbifoldokkal meg a Jordan-Hölder tétellel?
Ne viccelj már...
Wikipédiából lehetetlen fizikát tanulni... Nem egymásra épül az anyag...
Nem bizony. És ez az egyik dolog, amiben tévedsz. Az egymásra épülő anyagokat az iskolában használják. Ezen felül vannak népszerűsítő tudományos művek. A húrelmélet hipotézis, azon nincs mit népszerűsíteni. Ezen felül vannak a szakcikkek. Ha a Wikipédiát nem érted, akkor azokat sokkal kevésbé. Ezen felül van még a rengeteg gagyi cikk, természetesen magas színvonalnak beállítva, és természetesen egy csomó "műkedvelő" megsértődik, ha rámutatnak néhány problémára.
Amint írod, ez azért érdekel, mert "a régebbi dolgokat már ismered". Úgy körülbelül ez mindent elmond. Miért? Ilyen mondatot egy egész életében fizikakutatással foglakozó professzor sem mond. A tudományban az a szépség, minél többet megismersz belőle, annál inkább megérzed saját tudásod kicsiny voltát. Ez azonban nem elkeserít, hanem fellelkesít. Aki úgy véli, elég sokat tud a fizikáról, világossá tette, hogy felmérni se képes.
"Nem bizony. És ez az egyik dolog, amiben tévedsz. Az egymásra épülő anyagokat az iskolában használják."
Lol. Meg tán egyetemen...
"A húrelmélet hipotézis, azon nincs mit népszerűsíteni. Ezen felül vannak a szakcikkek."
Igen, meg vannak tankönyvek és jegyzetek... 😏
"Amint írod, ez azért érdekel, mert "a régebbi dolgokat már ismered". Úgy körülbelül ez mindent elmond. Miért? Ilyen mondatot egy egész életében fizikakutatással foglakozó professzor sem mond."
Egyrészt: de, mond. Másrészt én marhára nem is ezt mondtam. Azt mondtam hogy tanultam, nem azt hogy mindent tudok. Tanultál fejben összeadni? Gondolom igen. Össze tudod fejben adni pi-t és e-t 40 tizedesjegy pontossággal? Kétlem...
"A tudományban az a szépség, minél többet megismersz belőle, annál inkább megérzed saját tudásod kicsiny voltát."
Sztem nem, de elfogadom h neked ez :)
"Aki úgy véli, elég sokat tud a fizikáról, világossá tette, hogy felmérni se képes."
Elég sok = nem kell több? Nem így van,hisz pl húrelméletet is akarok tanulni
Elég sok = több mint egy random ember? Sztem ezt nem kell kétségbe vonni :)
:)
Jót tett volna neked egy fizika BSc-n végigszenvedni a matekot. Az alázat hiányából látszik, hogy fogalmad sincs az egészről.
Felesleges tovább válaszolni erre a kérdésre...
rendben mindegy. azért köszönöm azoknak akik az elején válaszoltak (pl wiki cikkek), legalább próbáltak segíteni :)
bar vicces hogy kérdezek vmit, utána 3 értelmes válasz, majd 20 komment ami azt próbálja bizonygatni h ugyse fog menni.
"they see me rollin, they hatin"
"A tudományban az a szépség, minél többet megismersz belőle, annál inkább megérzed saját tudásod kicsiny voltát. Ez azonban nem elkeserít, hanem fellelkesít. Aki úgy véli, elég sokat tud a fizikáról, világossá tette, hogy felmérni se képes."
Húu... de egyetértek!!! :)
Youtubeon fent van egy teljes videósorozat, ami ezzel a kérdéskörrel foglalkozik: Tökéletes világmindenség.
Én 2 évig tanultam középsuliban fizikát, utána nem foglalkoztam vele, mégis felfogtam a videó tartalmát + ezután a wikin található leírás is abszolút értelmezhető volt. Szerintem próbálkozz ezzel. Kezdésnek megfelelő. Utána úgyis egy csomó nyitott kérdésed marad, és valóban rájössz, hogy nem csak egy 2 oldalnyi leírásból áll a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!