Levegő tisztítás Mért nem ültetnek a környéken cukorrépát?
"...mondván: olcsóbb az import cukor."
És csakugyan!
Kedves Kérdező,
miért pont cukorrépát? Van vmi különlegesen jó hatása a levegőminőségre?
És mi helyett ültessék?
Mert ha mondjuk lerombolnának házakat vagy gyárakat és azok helyére, akkor oké.
De ha egy gazos területet vagy egy erdőt tarolnak le, akkor több kárt okoztál, mint hasznot. Legalábbis a levegőtisztítás szempontjából.
Mert cukorrépával édesíteni szoktak, nem levegőt tisztítani.
Egyébként a rendszerváltás után nem volt káosz. Nagyjából így volt elképzelve. Legfeljebb ismeret híján azzal nem számoltak, hogy a Nyugat praktikusan felvásárolja, ami érték. Volt rá pénzük. A piac így működik.
Történetesen a cukorgyárakat nagyjából öt perc alatt felvásárolták és letarolták. Nem kell konkurencia, inkább vásároljon a magyar, mintsem termeljen.
#9: Közben én is eszméltem - mea culpa - hogy a kérdező cukorrépát írt, nem cukornádat [Fejet falbaverős szmájli] - én ugyanis abból indultam ki, hogy a levegőtisztítás szempontjából (ha az üvegházhatású CO2 megkötését is annak vesszük) a cukornádnak - mint C4-növények - lenne értelme.
De egyébként a kérdésnél felmerül az is:
* Van-e gazdasági haszna?
* A növény termesztése nem jár-e nagy környezetterheléssel (túl nagy víz, vagy tápigény)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!