Mi a különbség a mágneses indukció vektor (B) és a mágneses térerősség (H) között?
"Mágnesen kívül szinte semmi (csak más a mértékegység és a mérőszám). Mágnesen belül meg egymás fordítottjai."
whattttt
mágnesen belül egymás fordítottjai ez így neked honnan jött? xddd
másrészt meg mágnese kívül "szinte ugyanaz csak a mérőszám és mértékegység más" pedig azt jelenti hogy nem ugyanaz, de összefügg. mint példűul a sebesség és a közegellenállás kb....
Nem tudom, így rémlett. Meg talán innen:
Térerősség szempontjából a mágnest ponttöltésnek tekintjük, ahol az erővonalak forrásai a pólusok.
Indukciónál meg köráramok összességének, ahol az indukcióvonalak önmagukba záródnak.
De igaz, a mágnesen belül a kettő nem teljesen párhuzamos. Azon kívül viszont igen.
"De igaz, a mágnesen belül a kettő nem teljesen párhuzamos. Azon kívül viszont igen."
ne haragudj hogy megint beleszólok, de ez sem igaz
"Gondolom, kint akkor nem párhuzamos, ha valami agyament közegről van szó, amiben a permeabilitás valami tenzor"
jól tudod XD
mi a külöbség ezen kívül? hogy két különböző dolog talán lol?? xddd
a B-nek pl monopolus nélkül 0 a divergenciája, ez H-ra nem igaz ahogy már mondták pl mágneseknél.
Határfelületeken is másképp törnek:
(B1-B2).n=0
(H1-H2)xn=j
két tök más dolog lol.
olyan mint m ia különbség a kefír és a porcelán közt. hát elég sok... más a halmazállapot, másra használják, máshogy gyártják... "jó de ezen kívül mi a külöbség?"
hát whattttt ... vágod
Határfelületeken nyilván azért viselkedik másképp, mert megváltozik a közeg permeabilitása. De azt én is mondtam, meg szerintem a kérdező is látta már, hogy a kettő közt pont a permeabilitás a kapcsolat, tehát ez nem meglepő.
Ha a kefír és a porcelán közt csak annyi a különbség, hogy a porcelán egy nagyobb kefír, akkor valóban :)
De én inkább úgy érzem, annyi a különbség, mint a méter és a yard között. (A vad közegeket leszámítva, de akkor is felírhatók egymással, valamelyik felesleges.)
A B az olyan, mint elektromos térerősségnél a D?
A H-ba pedig beleszámít pl az, hogy a közegben van pl egy paramégnes? (Hasonlóan E-hez, ahol beleszámít, hogy a közegben van egy polarizációra képes szigetelő?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!