Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nagyszuloktol orokoljuk a...

Nagyszuloktol orokoljuk a magassagot?

Figyelt kérdés
2019. jún. 2. 16:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hát nálam biztos, mivel nagypapám 190-195 között volt én majdnem 190 vagyok, ükapám 210 magas volt fénykorában. Szóval :D Itt meglehet ez.

Bár ezt nehéz megmondani, van amit könnyebb (szemszín, szemforma, haj, orr formája, arcvonások stb.)

2019. jún. 2. 17:25
 12/18 anonim ***** válasza:
21%

Valakitől azt hallottam, hogy az ember végleges magassága a 2 éves korában mért magasságának a duplája.

Az én gyerekeimnél ez mínusz 5 centivel jött be. A fiam 2 évesen 96 centi volt, a felnőtt magassága 187 cm, a lányom 86 cm volt, most 167 cm, szóval ebben lehet valami. Nézz utána, hány centi voltál 2 évesen.

2019. jún. 2. 17:41
 13/18 anonim ***** válasza:
77%
Nálam biztos nem jön be ez a babona: 2 évesen 98 cm voltam, felnöttként meg 150
2019. jún. 2. 18:35
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Négy nagyszülőd van.

Melyikre gondolsz közülük?

2019. jún. 2. 19:11
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

12-es:

[link]

Eszerint minden gyerek 172 és 184 cm között kell, hogy legyen!

A legtöbb 2 éves magassága igen kis eltérést mutat, a felnöttek esetében jóvan nagyobb a szórás!

2019. jún. 2. 19:22
 16/18 A kérdező kommentje:
Full apam vagyok testalkat minden. Szem szin ,szaj ,fogak, minden kikopott o vagyok!
2019. jún. 2. 19:31
 17/18 anonim ***** válasza:

Ez nem így megy. Anyai és apai ági egyenes felmenőktől magasabb vagyok. Apám volt a legmagasabb, de még tőle is magasabb lettem. Meg ugye régebben alacsonyabbak is voltak az emberek. Ha mindíg is alacsonyabbak voltak, akkor mitől kezdhettek el egyre magasabbra nőni?? Régebben egy 175 centis ember már óriásnak számított szinte. Most meg egy 185centis ember szinte ki se emelkedik.

A te genetikai álományod egyedi. Benne van mind a két szülődé, de a gén állományok java részét nem is ismerik, még sok génről azt se tudják pontosan, hogy miért felelősek. Még inkább csak tapogatóznak.

Én a te korodban kissebb voltam és 185centis lettem.

Van olyan ismerősöm aki kb veled egy magas volt és 190 valamennyi jelenleg. De van olyan is aki kb megállt a növésben abban a korban. Ő a családban a legkissebb. Egy az egyben olyan mint az apja, de alacsony maradt. Az apja is 190+, az öccse is 190+, az anyukája kb 185, nagyszülőket nem ismerem, de köztük is kicsi állítása szerint. Ezt nem lehet így láttatlanban megmondani. Ha gondolod menj el genetikushoz x ezer ftért megmondja, hogy kb mekkora leszel.

2019. jún. 2. 19:32
 18/18 A kérdező kommentje:
Apam 185 cm.
2019. jún. 2. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!