Mért pusztulnak a halak a Balatonban, amikor nagy a hullámzás?
Pár tippem van, de lehet, hogy cáfolható.
1. A partközelben erősödő hullámzás a sekélyvízi halakat vagy a kövekhez vágja, vagy ennek elkerülésére túldolgoztatja, kifáradva meg szintén a köveken végzik.
2. A hullámzás általában dúsítja a víz oxigéntartalmát, de a Balatonon viharban gyakori jelenség a víz felett az oxigént kizáró tömör vízpára-réteg, esetlegesen a lecsökkenő oxigénszint az ok.
3. Felkevert iszapból származó szénmonoxid.
#6: Ez lett volna a köv. tippem, csak azután jött a gondolat, hogy már elküldtem a kommentet.
Szóval támogatom. :)
Normál esetben nincsenek haltetemek.
Rend szerint egy nagyobb hal, madár szájában halnak meg.
Köszönöm szépen a tippeket. Az iszap kavarodására én is gondoltam, hogy a finom iszap bemegy a kopoltyújukba, aztán nem kapnak oxigént, szén-dioxid-, metánmérgezés nem jutott eszembe.
A kövekhez csapódásra nem gondolnék, annál azért ügyesebbek lehetnek.
Abban lehet még igazság, hogy a hullámok azokat a tetemeket is kidobják a partra, amik amúgy bent úszkálnak a tó közepén, de ennyi hal csak nincs normális esetben ott sem.
230V-os váltóáram is hullámokban folyik a vezetékekben. Ha megfogod meghalsz.
A halaknál ugyanez van .
Megrázza a víz.
Ennyire tudatlanok már nem lehettek.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!